Cele mai eficiente alimente naturale care curăță corpul de toxine

Cele mai eficiente alimente naturale care curăță corpul de toxine

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Recent, dietele de dezintoxicare și foamea bat toate recordurile de popularitate. Și totul pentru că atunci când ne curățăm corpul de toxine, acesta începe să funcționeze mult mai bine – metabolismul se îmbunătățește și simțim afluxul de energie.

Aflați despre cele șapte produse cele mai eficiente care îmbunătățesc funcțiile de curățare a rinichilor și a ficatului și vă ajută să scăpați de toxine.

1. Varza este o sursă de vitamine și minerale.

Conține fosfor, mangan, cupru, calciu, fier, vitaminele A, C, E, vitaminele B și sulf, care ajută organismul să scape de toxine și alte subproduse ale metabolismului.

Pentru cei care doresc să își curețe corpul, nutriționiștii recomandă să beți zeamă de varză murată de 2 ori pe zi (de preferință dimineața pe stomacul gol și după-amiaza).

2. Broccoli , ca și varza, conține o cantitate mare de sulf, ceea ce îmbunătățește funcția de curățare a ficatului.

Se recomandă și o dietă bogată în broccoli pentru a curăța sângele de grăsimi și pentru a reduce colesterolul. Pentru a împiedica broccoli să-și piardă vitaminele și oligoelementele valoroase, se recomandă aburirea acestuia.

3. Afinele sunt cunoscute în primul rând pentru proprietățile lor antibacteriene și antiinflamatorii, care sunt utilizate în tratamentul infecțiilor tractului urinar.

Dar nu toată lumea știe că afinele întăresc dinții și gingiile, sunt un profilactic excelent împotriva ulcerelor, precum și accelerează detoxifierea organismului și ajută la scăderea acumulărilor nocive de toxine. Proprietățile de curățare ale afinelor se datorează prezenței unui număr mare de antioxidanți.

4. Lămâie.

Sucul de lămâie este un antioxidant puternic și un excelent detergent pentru organism. Pentru a îmbunătăți procesul de curățare a corpului, se recomandă să beți un pahar de apă cu suc de lămâie în fiecare dimineață. Această procedură îmbunătățește, de asemenea, metabolismul.

5. Usturoiul este o altă sursă excelentă de sulf, cum ar fi varza și broccoli, care are proprietăți puternice de detoxifiere.

Ajută la producerea enzimelor digestive în ficat și este implicat în producția de glutation – cel mai important antioxidant care curăță organismul de pesticide. Un cățel de usturoi pe zi este cel mai bun medicament pentru organism.

6. Avocado este una dintre cele mai bune surse de vitamine și minerale.

Protejează creierul, inima, este cea mai bună măsură preventivă împotriva hipertensiunii, accelerează metabolismul și curăță foarte bine organismul de toxine.

Proprietățile detoxifiante ale avocadoului se datorează prezenței glutationului – un puternic antioxidant care neutralizează radicalii liberi și curăță corpul de pesticide. Glutationul este deseori numit „regele antioxidanților”.

7. Grapefruit.

Acest fruct minunat nu numai pentru că, curăță corpul de toxine, ci și îmbunătățește digestia și metabolismul. Se recomandă consumul proaspăt.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!