Cele mai bune tehnici de relaxare pentru ameliorarea rapidă a stresului

Cele mai bune tehnici de relaxare pentru ameliorarea rapidă a stresului

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPsihologieSfaturiSpiritualitate

Astăzi îți vom spune despre patru tehnici simple și eficiente de relaxare, care durează mai puțin de cincisprezece minute. Ni se întâmplă deseori ca stresul să ne stea în cale atunci când trebuie să rezolvăm sarcini și probleme importante. Stresul constant afectează negativ nu numai starea fizică, ci și cea psihologică.

Este important să îți faci timp pentru odihnă, cel puțin câteva ore pe zi. Uneori, chiar și o pauză de zece minute este suficientă pentru a-ți pune gândurile în ordine. Eficacitatea odihnei depinde de tine, trebuie să îți permiți să te relaxezi și să nu te gândești la nimic.

Tehnici de relaxare pentru dispariția stresului:

1. Respiră corect

Pune-te într-o poziție confortabilă și începe să respiri prin nas. Închide ochii și concentrează-te la respirație, inspiră adânc și încet. Ține-ți respirația pentru câteva secunde și expiră încet, simte căldura aerului care iese.
Nu te gândi la altceva decât la respirația calmă.

Aceasta este una dintre cele mai bune tehnici de relaxare pentru ameliorarea rapidă a stresului La prima vedere, aceasta este o tehnică simplă, dar ajută la gestionarea stresului și la normalizarea ritmului cardiac.

2. Relaxarea musculară

Pune-te într-o poziție confortabilă, apoi inspiră și expiră de mai multe ori. Strânge pumnii, apoi desfă-i, întinzând și relaxând degetele. Trage umerii înapoi și relaxează-te, apoi împinge-i în față și relaxează-te.

Întoarce-ți capul mai întâi spre dreapta, relaxând mușchii gâtului, apoi spre stânga și relaxează din nou mușchii.
Pune bărbia pe piept, apoi revin-o și relaxează-ți mușchii gâtului. Deschide gura cât de tare poți, apoi închide și  relaxează mușchii. Strânge și relaxează buzele, apasă cu limba pe maxilarul superior, relaxează-te, apoi pe maxilarul inferior, relaxează-te.

Deschide ochii cât mai mult posibil, apoi relaxează mușchii ochilor, închide și strânge ochii, apoi relaxează mușchii feței.

Îndoaie încet corpul înainte, relaxează mușchii spatelui. Suge burta, apoi relaxează-te, umflă burta și apoi relaxează mușchii abdominali.

Strânge mușchii fesieri, ridicând ușor pelvisul, apoi relaxează-i. Ridică picioarele de pe podea, după câteva secunde lasă-le jos și relaxează-te. Întinde degetele de la picioare înainte, apoi relaxează-te.

Această tehnică ameliorează bine tensiunea musculară și ajută la calmarea stresului. Dacă este necesar, toți pașii pot fi repetați de două ori.

3. Vizualizează o imagine care te liniștește

Pune-te într-o poziție confortabilă și închide ochii. Inspiră adânc și expiră cât mai mult posibil. Imaginează-ți ceva care te liniștește, de exemplu imaginează-ți că ești pe o câmpie verde, plină de flori și copaci, păsări care zboară pe cer, fluturi care zboară pe lângă tine.

Deschide ochii și respiră calm câteva minute. Uneori este dificil să te concentrezi la tehnică de la prima încercare, deci poți încerca de mai multe ori.

4. Introducerea stării alfa

Undele beta stimulează gândirea și activitatea, undele alfa te ajută la scufundarea într-o stare de visare și relaxare, undele teta te ajută să te relaxezi și mai mult, iar undele delta îți permit să intri într-un somn profund.

Oamenii de știință au arătat că undele alfa au cele mai benefice efecte asupra creierului. Poți intra singur în starea alfa, pentru asta trebuie să te pui într-o poziție confortabilă și să respiri adânc de mai multe ori, apoi să îți impui că ești relaxat și liniștit, spunându-ți asta de mai multe ori, până când vei deveni cu adevărat relaxat.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!