“Nu te compara cu nimeni altcineva din lume. Dacă o faci, te jigneşti pe tine.” – Bill Gates.
Te dai jos din pat, iti verifici telefonul si intri pe retelele de socializare sa vezi ce noutati au aparut peste noapte?
Sau te trezesti pus pe treaba, grabit sa te organizezi pe tine, pe sot si pe copii, ca sa ajunga fiecare unde trebuie si la timp?
Indiferent de scenariul care ti se potriveste, sau poate te afli undeva intre ele, exista o cale mult mai buna in care iti poti incepe dimineata.
Este o afirmatie curajoasa, asa este. Dar vorbim despre o rutina practicata si rafinata de-a lungul anilor si care da rezultate! In plus, este simpla si are un impact profund.
Incepe ziua cu 10 si termina ziua tot cu 10
Pentru multi oameni numarul magic este 10.
Incepe si termina ziua enumerand 10 lucruri pentru care te simti recunoscator. Se pot repeta? Da. Este vreo problema daca se repeta? In niciun caz!
Nu te astepta sa-ti iasa din prima. Este posibil ca, la inceput, sa identifici cu greu chiar si 3 motive pentru care sa te simti recunoscator. Dar, cu timpul, vei descoperi cu usurinta 10 motive.
Incearca sa faci o lista chiar acum! Identifica motive specifice sau generale, dupa cum doresti.
Un exemplu general: Sunt recunoscator ca traiesc.
Un exemplu specific: Sunt recunoscator ca pisica mea Tomita doarme langa mine in fiecare noapte.
Indiferent cat de dificila a fost sau este viata ta, intotdeauna exista motive pentru care sa ne simtim recunoscatori si faptul ca ne aducem aminte de ele ne ajuta sa ne simti puternici.
Nu iti ia mult timp – Poate te gandesti ca este un lucru in plus pe care trebuie sa-l faci dimineata (pe langa toate celelalte) si ti se pare ca nu vei face fata, insa tot ce conteaza este sa-ti pui in ordine prioritatile.
Daca ai timp sa te uiti la serialul tau preferat sau sa citesti un articol ca acesta, inseamna ca vei putea sa-ti faci timp si pentru un alt lucru cel putin la fel de important pentru tine. Iar aceasta rutina, daca o faci de doua ori pe zi, nu iti va rapi mai mult de cateva minute, poate chiar mai putin, pe masura ce devine o obisnuinta.
Secretul fericirii – O fi exprimarea zilnica a recunostintei secretul fericirii? Poate. Dar cu siguranta nu dauneaza. Dimpotriva, este o practica extrem de utila pentru a contracara tiparele de gandire negativa si convingerile in care cei mai multi dintre noi ne blocam deseori.
Practicarea recunostintei la inceputul fiecarei zile creaza o fundatie solida pe care se poate construi o perspectiva mai buna asupra zilei in curs. Iar exprimarea recunostintei la finalul zilei ajuta, cu siguranta, la formarea unei mentalitati mai sanatoase decat obisnuitele ganduri pline de stres cu care, de multe ori, ne ducem la culcare.
Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!