Cele mai bune 7 alimente pentru curățarea naturală a colonului.

Cele mai bune 7 alimente pentru curățarea naturală a colonului.

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Principalele sarcini ale intestinului gros sunt participarea la procesul de digestie, absorbția de lichide, acumularea de alimente digerate și excreția acestora din corp.

Senzațiile incomode sunt cauzate de procesele de constipație și fermentare. În ambele cazuri, trebuie să consultați un medic pentru a afla cauza principală a acestor fenomene și pentru a face o schimbare în alimentație.

La constipație, în special cea cronică, substanțele de descompunere ale alimentelor pot fi absorbite în sânge, așadar este important să stimulați în timp util motilitatea intestinală pentru a le goli. Fermentarea este cauzată de tulburări în producerea de enzime în organism. Această afecțiune este corectată prin alimentație și terapia adjuvantă sau de substituție enzimatică.

Cu toate acestea, există o serie de produse care vă pot ajuta la curățarea naturală a colonului.

O alimentație bogată în fibre

Fibrele vegetale, care sunt bogate în fructe, legume, cereale, nuci și semințe, stimulează motilitatea intestinală, o fac mai activă și asigură regularitatea scaunului.

Soluție salină

Deseori, un remediu eficient pentru tratarea constipației este o soluție slabă de sare de mare sau de Himalaya cu apă plată, care ar trebui băută pe stomacul gol. Cu toate acestea, acest remediu este contraindicat persoanelor care suferă de hipertensiune, boli de rinichi și de tract gastro-intestinal, mai ales dacă există pietre în vezica biliară.

Sucuri și piureuri de fructe

Sucurile și piureurile de fructe și legume proaspăt stoarse sunt o sursă foarte bună de vitamine, minerale și fibre vegetale. Dar atenție: aceste sucuri nu sunt recomandate pentru persoanele care suferă de diabet sau gastrită cronică.

Ceaiuri din plante

Unele plante au un efect ușor laxativ și pot reduce constipația. Este vorba despre aloe vera, psillum, rădăcină de nalbă de mare. Se crede că ghimbirul, usturoiul și ardeiul cayenne au proprietăți antimicrobiene și luptă împotriva bacteriilor patogene. Vă recomandăm să consultați un medic înainte de a lua aceste medicamente.

Broccoli

Broccoli, conopida și varza constituie o sursă valoroasă de fibre vegetale, care contribuie, de asemenea, la reducerea riscului de cancer de colon.

Nuci

Nucile sunt foarte benefice pentru sistemul digestiv, deoarece acizii grași Omega-3 prezenți în nuci favorizează formarea unui mediu intestinal sănătos.

Iaurt

Iaurtul este un probiotic natural. Consumul lui regulat ajută la reducerea flatulenței și a riscului de cancer colorectal. Mâncați câte un iaurt în fiecare zi și veți putea observa de îndată efectele pozitive ale acestuia pentru sistemul digestiv.

În general, pentru a evita problemele de funcționare a intestinului gros, ar trebui să țineți cont de următoarele sfaturi:

  • Mențineți o greutate potrivită.
  • Urmați o alimentație sănătoasă.
  • Scăpați de obiceiurile proaste (fumatul, consumul de alcool).
  • Mergeți la medic în mod regulat pentru consultație.
  • Adoptați un stil de viață activ

Puțini oameni știu că sănătatea intestinului gros poate depinde de multe lucruri, chiar și de bunăstarea și buna dispoziție a unei persoane. Cu toate acestea, continuăm să distrugem acest organ mâncând necorespunzător și eliminând periodic toxine.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!