Cele 10 principii cheie pentru schimbarea lumii ale lui Mahatma Gandhi

Cele 10 principii cheie pentru schimbarea lumii ale lui Mahatma Gandhi

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 November 2022 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturiSpiritualitateViata

Iată care sunt cele 10 principii ale lui Mahatma Gandhi pentru schimbare

1. Schimbă-te

Trebuie să fii așa cum vrei să vezi lumea. Măreția noastră nu constă în capacitatea de a schimba lumea, este doar un mit al erei atomice. Aceasta este o oportunitate de a te schimba.

Dacă te schimbi pe tine însuți, vei schimba lumea. Dacă îți schimbi modul de a gândi, îți vei schimba percepția și comportamentul. Și astfel lumea din jurul tău se va schimba. Însă dacă schimbi lumea din jurul tău fără să te schimbi pe tine însuți, mai ai o problemă: vei rămâne tu însuți, văzând schimbările la care ai visat. Vei fi aceeași persoană, cu aceleași vicii, furie, emoții negative, tendințe autodistructive neschimbate.

Și nu vei putea găsi ceea ce ai nevoie în această lume nouă – pentru că mintea ta este încă plină de această negativitate.

2. Gestionează-te

Nimeni nu mă poate răni dacă nu îi permiți.

Ceea ce simți și cum reacționezi la ceea ce se întâmplă depinde de tine. Poate fi o reacție „normală” sau general acceptată la o varietate de lucruri. Îți poți urmări propriile gânduri, reacții și emoții față de orice.

3. Iartă și uită

Cei slabi nu iartă niciodată. Iertarea este un semn de putere. Ochi pentru ochi poate orbi întreaga lume!

Este imposibil să învingi răul cu răul. Și așa cum spune sfatul anterior, întotdeauna alegi ce simți în legătură cu ceva. Pe măsură ce începeți să folosiți din ce în ce mai mult acest mod de a gândi, veți putea să vă raportați la ceea ce se întâmplă într-un mod care este mai benefic pentru dvs. și pentru alți oameni.

Îți vei da seama că a ierta și a uita trecutul te va ajuta atât pe tine și cât pe cei din jurul tău. Dacă nu ierți, atunci îi permiți trecutului să-ți controleze sentimentele. Iertând, te eliberezi de aceste legături. Și apoi te poți concentra pe altceva.

4. Nu poți realiza nimic până nu faci ceva.

Practica valorează mai mult decât o tonă de rugăciuni.

Deci, pentru a realiza cu adevărat ceea ce îți dorești și pentru a te înțelege cu adevărat pe tine și lumea ta, ai nevoie de practică.

5. Gândește-te la momentul prezent

Nu vreau să prezic viitorul. Îmi pasă de prezent. Dumnezeu nu mi-a dat capacitatea de a controla ceea ce va fi.

Mi-am dat seama că cel mai bun mod de a depăși rezistența internă care ne împiedică adesea să acționăm este să rămânem în prezent și să-l acceptăm.

De ce? Când trăiești în prezent, nu îți faci griji pentru ce urmează, pentru că oricum nu poți controla. Devine mai ușor să acționezi și să te concentrezi asupra momentului actual și să arăți cea mai bună versiune a ta.

6. Cu toții suntem oameni

Declar că sunt o persoană obișnuită, predispusă la greșeli, ca orice om de rând. Totuși, am destulă umilință ca să-mi recunosc greșelile și să îmi cer iertare.

Nu este foarte înțelept să fii sigur de propria înțelepciune. Trebuie să ne amintim că până și cei mai puternici pot arăta slăbiciune, sau chiar și cei mai înțelepți pot greși.

7. Fii persistent

La început nu te observă, apoi râd de tine, apoi se luptă cu tine și apoi câștigi.

Fii persistent. În timp, rezistența din jurul tău va fi ruptă. Și rezistența internă și tendința de autodistrugere, care te va ține pe loc și te va împiedica să te schimbi, se vor slăbi și ele. Află ce îți place cu adevărat să faci. Apoi găsește un stimul interior care te va încuraja să te miști, să mergi înainte. Succesul sau victoria rareori vin repede, indiferent cât de mult ți-ar plăcea. Cred că unul dintre motivele pentru care oamenii nu obțin ceea ce își doresc este că renunță prea repede. Timpul pe care ei îl consideră suficient pentru a realiza ceea ce își doresc nu este egal cu timpul necesar de obicei pentru atingerea scopului.

Această amăgire apare din cauza lumii în care trăim. O lume în care reclamele oferă în mod constant „pastile magice” care ne pot rezolva toate problemele, ne pot ajuta să slăbim sau să facem tone de bani în doar 30 de zile.

8. Vedeți oameni buni și ajutați-i.

Ma bazez doar pe binele din oameni. Eu însumi nu sunt fără de păcat și, prin urmare, nu mă consider îndreptățit să mă concentrez asupra greșelilor altora.

Măreția unei persoane se vede mai ales în cât de mult contribuie la bunăstarea celorlalți. Întotdeauna găsești lucruri bune în oameni. Și când vezi ce este bine în oameni, îți este mai ușor să găsești un stimulent pentru a le fi de folos.

9. Fii tu însuți, fii în armonie cu „eu”-ul tău

Fericirea vine atunci când ceea ce gândești, spui și faci este în armonie.

Gândește-te întotdeauna la armonia completă între gând, cuvânt și faptă. Fă-ți întotdeauna scopul de a-ți limpezi gândurile și totul va fi bine Cred că cel mai bun sfat pentru îmbunătățirea abilităților sociale este să acționezi corespunzător și să comunici cu cât mai multă sinceritate. Oamenilor le place foarte mult comunicarea sinceră. Și vei obține o mare plăcere interioară atunci când gândurile, cuvintele și acțiunile tale se potrivesc unele cu altele.

De asemenea, dacă acțiunile tale nu se potrivesc cu ceea ce spui, propria ta încredere în ceea ce poți face va avea de suferit. La fel este și credința altora în tine.

10. Continuă să crești și să evoluezi

Dezvoltarea continuă este legea vieții.

Trebuie să vă îmbunătățiți constant abilitățile, obiceiurile sau să vă reevaluați judecățile. Trebuie să cauți o înțelegere mai profundă a lumii din jurul tău și a ta.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!