Cel mai puternic ulei care ajută la eliminarea rapidă a durerilor articulare, de gât, artrita, guta, chisturile toracice, de cap și multe altele

Cel mai puternic ulei care ajută la eliminarea rapidă a durerilor articulare, de gât, artrita, guta, chisturile toracice, de cap și multe altele

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 March 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Unul dintre motivele pentru care iubesc atât de mult primăvara sunt fațetele strălucitoare și solemne ale florilor de păpădie pe fundalul ierbii proaspete verzi. Albinele adoră păpădiile, adunând nectarul din inflorescențele galbene și umplând aerul cu zumzetul vesel.

Familia mea, de asemenea, iubește aceste flori frumos deschise: în fiecare primăvară le culegeam împreună pentru prepararea medicamentelor și a mâncărurilor gustoase. Păpădiile pot fi transformate în sirop, gem și ceai de plante.

Păpădia este o plantă medicinală

Această plantă modestă este considerată o buruiană de majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, păpădia galbenă a fost întotdeauna apreciată pentru proprietățile sale medicinale. Este utilizată în fitoterapie pentru tratarea infecțiilor, bolilor vezicii biliare și ficatului, precum și ca diuretic.

Știați că această plantă reprezintă unul dintre cele mai eficiente remedii pentru ameliorarea durerilor articulare și musculare? S-a demonstrat că proprietățile antiinflamatorii ale păpădiei ajută la tratarea artritei și gutei. De asemenea, păpădia elimină spasmele și durerile de cap. Pentru acest lucru se face ulei din flori de păpădie, cu care se masează zonele dureroase.

Astăzi vă vom prezenta cum să preparați uleiul medicinal din păpădie. Acesta este considerat cel mai puternic mijloc de influență asupra organismului.

Ulei din păpădie

Plantele trebuie culese doar din locuri ecologic curate, departe de autostrăzi și orașe mari.

Ingrediente: 500 g de flori de păpădie și un litru ulei vegetal presat la rece de calitate.

Mod de preparare:

  • Culege florile de păpădie într-o zi însorită și uscată și așază-le într-un borcan de 1,5 litri. Nu este nevoie să speli florile.
  • Toarnă uleiul vegetal peste flori până la marginea borcanului, apoi leagă borcanul cu tifon.
  • Așază borcanul într-un loc călduros și însorit pentru 3 săptămâni.
  • După ce florile devin maronii, strecoară uleiul printr-un tifon într-o sticlă sterilizată din sticlă întunecată.
  • Depozitează uleiul medicinal într-un loc întunecat și răcoros.

Dacă nu vrei să aștepți câteva săptămâni, poți face uleiul într-un alt mod.

  • Toarnă uleiul vegetal într-un vas și adaugă florile de păpădie.
  • Încălzește amestecul într-o baie de apă timp de 30-60 de minute, la foc foarte mic.
  • Transferă amestecul într-un borcan și lasă-l să stea la soare timp de o zi.
  • Strecoară uleiul printr-un tifon și toarnă-l într-un recipient opac.
  • Depozitează recipientul bine închis într-un loc răcoros și întunecat.

Uleiul nu trebuie să fie prea fierbinte, și în niciun caz nu trebuie să fiarbă. Cu cât îl poți încălzi mai mult fără a-l face să fiarbă, cu atât mai multe substanțe utile vor fi extrase din florile de păpădie în ulei.

Pentru a evita deteriorarea produsului, asigură-te că recipientul de depozitare este complet uscat. Majoritatea extractelor de ulei pot fi folosite timp de un an dacă sunt depozitate corespunzător.

Poți congela flori de păpădie și să le folosești iarna pentru a pregăti acest ulei minunat.

Acest extract de păpădie ajută la afecțiunile hepatice și pietre la vezica biliară, la constipații frecvente, ca agent biliar și la orice probleme gastro-intestinale (gastrite, colite). Se recomandă câte 1 lingură de 3 ori pe zi în timpul meselor.

Pentru durerile articulare, trebuie să masezi locurile dureroase cu ulei de păpădie de 2-3 ori pe zi – acest lucru va oferi un efect analgezic persistent. Adăugând acest ulei în salată, îi vei îmbogăți cu substanțe nutritive valoroase și îi vei da un gust rafinat.

Proprietățile benefice ale păpădiei sunt utile și în tratarea afecțiunilor pielii. Pentru acest lucru, se pot pune comprese cu ulei sau se poate masa zona afectată cu ulei. Acest unguent ajută la herpes, eczeme, răni, arsuri, furuncule și înțepături de insecte.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!