Ceaiul de praz topește pietrele de la rinichi

Ceaiul de praz topește pietrele de la rinichi

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Dacă sunteți îngrijorat de durerea de spate, nu trebuie să întârziați să mergeți la medic, deoarece poate duce la consecințe negative. Astăzi, există metode eficiente prin care se tratează pietrele la rinichi. În acest caz, trebuie doar să consultați un medic la timp pentru ca un urolog să efectueze o examinare și să pună un diagnostic pentru un tratament ulterior.

Cauze și factori ai pietrelor la rinichi

1. Creșterea conținutului de săruri minerale din apa pe care o bem.

În zonele în care apa este dură, procentul persoanelor cu pietre la rinichi este mai mare. Evident, locuitorii din astfel de regiuni ar trebui să folosească toate metodele și mijloacele pentru purificarea și dedurizarea apei.

2. Abuzul de picant, prăjit, sărat, acru.

Aceste produse cresc aciditatea urinei, ceea ce contribuie la formarea pietrelor, aceasta include și abuzul de apă minerală și sare obișnuită. “Suntem ceea ce mâncăm.” Și dacă ne plac cartofii prăjiți, nu ar trebui să ne întrebăm de ce apar pietrele la rinichi.

3. Aport insuficient de lichide

Cu cât o persoană consumă mai puține lichide, cu atât urina devine mai concentrată. Sărurile din urină cristalizează și cad sub formă de nisip. Creșterea cantității de lichid consumat va dilua sângele și urina și va spăla substanțele nocive, prevenind formarea cristalelor. Este necesar să se mărească aportul de lichide în măsura în care acesta nu va avea un efect negativ asupra inimii. De la 2 la 3 litri pe zi este suficient în absența altor contraindicații.

4. Condiții climatice.

În climatul cald, transpirația crește, deshidratarea apare rapid. Concentrația sărurilor duce la formarea pietrei.

5. Hipodinamia.

Staza sângelui afectează nutriția organelor și țesuturilor. Într-o stare staționară, sistemul musculo-scheletic încetează să funcționeze normal, ducând la levigarea calciului din oase. Iar acest lucru duce la o creștere a calciului în sânge și, în consecință, în urină, ceea ce crește riscul de calculi renali.

6. Disfuncții ale căilor renale și urinare. Leziuni renale, stagnarea urinei.

Datorită îngustării ureterului, a tractului urinar superior, urinarea este perturbată – apare o blocare a fluxului de urină. Acest lucru duce la infecții și la formarea cristalelor de sare care se transformă în pietre. Este necesar să detectați și să tratați astfel de tulburări la un urolog cât mai curând posibil.

7. Infecții ale tractului urinar și boli cronice ale sistemului genito-urinar : cistite, pielonefrite, prostatite, adenom de prostată etc.

8. Predispoziție ereditară.

Dacă rudele de sânge au suferit sau suferă de urolitiază, riscul de a dezvolta nisip și pietre crește. Ereditatea poate fi combătută numai cu o alimentație adecvată și un stil de viață sănătos. Astfel riscurile vor fi reduse la minimum.

9. Boli și leziuni ale oaselor: osteoporoză, osteomielită etc.

Este necesar să se efectueze un tratament corect și în timp util.

10. Lipsa sau excesul de vitamine.

Nu este necesar să se abuzeze de vitaminele din grupa C și este necesar să se respecte echilibrul consumului de vitamine din grupa D. Lipsa de vitamina A duce, de asemenea, la perturbarea metabolismului și formarea pietrelor.

11. Lipsa razelor ultraviolete.

Un pic de soare nu va afecta organismul, dar lipsa acestuia poate duce la boli.

12. Consumul excesiv de diuretice și alcool.

Un număr mare de diuretice duc la pierderea rapidă a lichidului în organism. De asemenea, duce la concentrația de săruri în urină și la formarea de pietre. Diureticele trebuie utilizate cu precauție și numai în prezența indicațiilor, urmând instrucțiunile medicului.

13. Utilizarea frecventă necontrolată a anumitor medicamente.

Multe medicamente, cum ar fi sulfonamidele, acidul ascorbic, duc la dezechilibru în organism și la formarea pietrelor. Toate medicamentele trebuie utilizate numai pe bază de rețetă și în dozele necesare.

Mulți oameni suferă de boli de rinichi, dintre care unii află despre suferința lor târziu. Unul dintre cele mai frecvente simptome ale bolilor renale este durerea în partea inferioară a spatelui, care înconjoară și se poate răspândi în partea din față a abdomenului.

Corpul uman formează în mod constant cristale, dar de obicei acestea ies în urină. Cu toate acestea, unele dintre ele se acumulează în rinichi. Prin urmare, boala de calculi renali este ascunsă – durează 2-3 ani sau mai mult până când se formează o piatră.

Sunt o masă solidă compusă din cristale de calciu, urat, fosfat, magneziu sau săruri mixte, care, dacă nu sunt excretate în urină, se lipesc treptat. Pentru a nu duce la crize dureroase și tratament chirurgical, medicina populară recomandă consumul de ceai de praz.

Ceaiul se obține prin fierberea unui cap de praz tocat mărunt într-un litru de apă timp de 30 de minute. Pe parcursul unei zile, beți 5 până la 8 căni de cafea. Sucul de praz este foarte eficient și în stare pură pentru tratarea crizelor renale, a nisipului sau a pietrelor în ele sau la urinare dificilă.

Ce alte remedii mai cunoașteți pentru pietrele la rinichi? Lăsați-ne mai multe detalii în comentarii!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!