Ce trebuie sa stii despre cele 7 legi ale evolutiei! Ar trebui sa tii cont de ele in dezvoltarea ta!

Ce trebuie sa stii despre cele 7 legi ale evolutiei! Ar trebui sa tii cont de ele in dezvoltarea ta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 May 2019 in Spiritualitate

“Oamenii spun adesea că motivația nu rezistă. La fel se întâmplă și cu dușul, de aceea îl recomandăm zilnic.” – Zig Ziglar

Trezirea constiintei fata de toate lucrurile ascunse in mod uzual si folosirea lor pentru o viata mai buna reprezinta un prin pas in practica Magiei. O lege fundamentala a Magiei este de a simti ca exista ceva dincolo de aparente si de iluzia pe care o denumim „realitate“.

Orice persoana poseda deja toate resursele magice, spirituale, energetice si mentale de care are nevoie pentru a reusi in viata, iar un Maestru nu face decat sa scoata la iveala acele resurse. Maestrul nu formeaza alti maestri, el fiind doar cel care vede dincolo de oglinzile pe care le afiseaza ceilalti si si-a descoperit si si-a acceptat propria natura pana intr-acolo incat ii influenteaza pe cei din jur!

Legile evolutiei

1. Legea mentalismului sau „totul este in capul tau“ – totul incepe cu un gand, iar controlul gandurilor mentine controlul reactiilor la diverse scenarii de viata. Factorii exteriori care asista la programarea gandurilor si ceea ce este repetat tinde sa se impregneze mai puternic in mintile noastre, filtrarea gandurilor fiind primul pas catre transformarea lor. Freud considera ca la nivelul mintii inconstiente stau toate mecanismele de aparare, iar actele ratate, visele si pornirile automate pe care le manifestam uneori reprezinta moduri prin care inconstientul tinde sa se manifeste in constient.

Inconstientul este reprezentat de Sine, partea neorganizata a pesonalitatii – instinctele, sursa nevoilor corporale, pornirile agresive, sediul libidoului, ce poate fi accesat prin analiza viselor. Latura constienta este reprezentata de Ego ce functioneaza conform principiului realitatii pentru a indeplini nevoile Sinelui in mod realist, ca mediator intre Sine si realitate si contine mecanismele constiente cognitive, defensive, perceptuale, intelectuale si executive. Integreaza, de asemenea, si functiile psihice ca: discriminarea, judecata, toleranta, controlul, planificarea, apararea, testarea realitatii, analiza, sinteza, intelectul si memoria, cautand un echilibru dinamic intre pornirile primitive si normele realitatii.

Internalizarea regulilor culturale si sociale invatate de la parinti sau mentori – imaginea paterna a psihicului (Freud), se reflecta prin Super-ego. Conform lui Jung, procesul de integrare a polilor opusi, inclusiv constientul si inconstientul, este individuarea, un proces fundamental al dezvoltarii umane care dus pana pe culmile sale conduce la evolutie spirituala. Viata insasi este un drum de dezvoltare personala, iar religiile si autocunoasterea reprezinta drumul catre cunoasterea Divinului suprem. Mintea inconstienta, reflectata prin Anima si Animus – arhetipuri antropomorfice ale mintii inconstiente, specifice psihologiei analitice si opuse arhetirpurilor „umbrei“.

2. Legea corespondentei – are la baza legea atractiei (rezonanta) fara de care nu este posibila schimbarea vibrationala.

3. Legea vibratiei – Hermetismul afirma ca „cel ce stapaneste principiul vibratiei in toata splendoarea sa, va fi stapanul sceptrului puterii.“ Sinele si Ego-ul determina variatia noastra vibrationala prin constientizare si autocontrol, prin capacitatea de a fi prezenti aici si acum fara a permite factorilor interiori sau exteriori sa produca tulburari mentale, emotionale sau spirituale. Acest principiu hermetic este cuprins in notiunile de gandire negativa – o banda de frecvente joase si de gandirea pozitiva – o banda de frecvente inalte. Rugaciunea, ritualul, mantrele, meditatia ajuta cresterea vibrationala.

4. Legea polaritatii – Totul in Univers se compune din 2 forte opuse si de semn contrar care se genereaza reciproc si nu pot exista una fara cealalta.

5. Legea ritmului – Un principiu hermetic sustine ca orice incepe se si termina, dar poate reincepe din nou, la un stadiu mai inalt si mai util. Toate lucrurile care trec prin faze si cicluri, manifesta ritmul adanc inradacinat in esenta lor asemenea unui pendul. Ritmul este in tot si in toate…

6. Legea cauzei si a efectului – Este une dintre cele mai cunoscute legi hermetice: „orice cauza are un efect si orice efect are o cauza“. Tot ceea ce generam in interiorul nostru: ganduri vorbe, emotii si ceea ce generam in exterior sunt cauze producatoare de efecte. Emitem ceea ce suntem si atragem prin rezonanta ceea ce corespunde emisiei noastre. Cauza este mereu in ceea ce suntem, iar exteriorul e doar un efect!

7. Legea genului sau puterea uniunii mistice considera ca nimeni si nimic nu este in totalitate masculin sau feminin. Femininul si masculinul au abilitatea de a determina succesul sau esecul unor actiuni, iar acceptarea propriului gen si a propriei se * ualitati sunt fundamentale in evolutie!

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!