Ce tensiune și la ce vârstă este considerată normală

Ce tensiune și la ce vârstă este considerată normală

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Conform „Celei mai noi cărți de referință a cunoștințelor necesare”, tensiunea arterială normală la nou-născuți este de 70 mm Hg.

Tensiunea arterială normală la un copil de un an:

pentru băieți – 96/66, pentru fete – 95/65.

Tensiunea arterială normală la un copil de 10 ani:

103/69 pentru băieți și 103/70 pentru fete.

Tensiunea arterială normală la tinerii de 20 de ani:

pentru băieți – 123/76, pentru fete – 116/72.

Tensiunea arterială normală la tinerii cu vârsta de aproximativ 30 de ani:

la bărbați tineri – 126/79, la femei tinere – 120/75.

La o persoană de vârstă mijlocie:

La bărbații de 40 de ani 129/81, la femeile de 40 de ani 127/80.

Pentru bărbați și femei de peste cincizeci de ani:

Tensiunea este considerată normală la bărbați de 135/83 și la femei 137/84.

Hipertensiune arterială (motive și ajutor rapid)

Tensiunea arterială ridicată este formată din două numere, numărul superior este presiunea renală, iar numărul mai mic este presiunea cardiacă.

Ce puteți face pentru a scădea tensiunea:

Este necesar să turnați apă fierbinte cu o temperatură de 37-40 ° C într-un lighean și să vă scufundați picioarele în apă. Stați așa cât timp apa se răcește, ceea ce va dura aproximativ 20 de minute, iar tensiunea va scădea cu 15-20 mm. Dacă o persoană are vene varicoase pe picioare, puteți cufunda și genunchii în apă.

Semințele de mărar reduc tensiunea arterială. Trebuie să le infuzați în apă clocotită, punând 2 linguri de semințe de mărar în 0,5 litri de apă clocotită, beți 1-2 lingurițe pentru o tensiune de până la 200 mm și 3-4 lingurițe la o tensiune mai mare.

Scorțișoară și kefir: 1 linguriță de scorțișoară la un pahar de kefir, beți acest amestec timp de 3 luni, câte un pahar zilnic. Tensiunea ar trebui să se stabilizeze.

Există o rețetă de ceai foarte simplă și incredibil de eficientă din medicina tradițională, care vă va ajuta la readucerea tensiunii arteriale la normal, măcar pentru câțiva ani. Și în plus, nu costă nici un ban. Cum se prepară aceasta?

Iată compoziția ceaiului:

luați 5 linguri de ace de pin, 2 linguri de măceșe și 2 linguri de coji de ceapă. Se toarnă toate acestea împreună cu 1 litru de apă rece într-o cratiță, se fierbe până la clocot apoi se lasă la foc mic, acoperit timp de 10 minute. Se lasă să se infuzeze și se strecoară când s-a răcit. Puteți adăuga puțină apă.

Se bea ceaiul rezultat pe parcursul a 2 zile. Perioada unui astfel de tratament este de 4 luni. Îmbunătățirea poate avea loc încă din primele 5 zile.

Scaunul va deveni regulat, ceea ce înseamnă că și intestinele și ficatul sunt curățate.

Acest ceai are proprietăți de întărire a imunității, este un agent profilactic împotriva gripei.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!