Ce muzică oprește tusea la bebeluși? Cercetare descoperită în Israel

Ce muzică oprește tusea la bebeluși? Cercetare descoperită în Israel

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 July 2022 in CuriozitățiRemedii NaturisteSanatateStiinta

Cercetări de la departamentul pentru copii dovedesc încă o dată beneficiile muzicii clasice. Studiul a relevat un efect pozitiv al muzicii asupra evoluției bronșiolitei la copiii cu vârsta sub doi ani. S-a dovedit că sub influența muzicii clasice la copii, nivelul de oxigen din sânge, ritmul cardiac și ritmul respirator s-au îmbunătățit.

Bronșiolita, cel mai frecvent cauzată de virusul RSV, este cel mai frecvent motiv pentru care copiii mici sunt spitalizați în lunile de iarnă. În primii doi ani de viață, aproape toți copiii se infectează cu virusul RSV, însă din fericire doar câțiva dezvoltă o inflamație severă a căilor respiratorii numită bronșiolită.

Această boală necesită de obicei spitalizare (pentru a oferi pacienților oxigen). Bebelușii care au fost internați pentru bronșiolită prezintă un risc deosebit de a dezvolta astm în copilărie.

Bronșiolita reprezintă o inflamație virală a căilor respiratorii. La sugari, acestea sunt înguste și se înfundă rapid cu flegmă. La mulți copii, boala se manifestă doar cu tuse și secreții nazale, dar unii necesită spitalizare. Virusul RSV se transmite prin tuse și strănut atunci când un copil este în preajma persoanelor bolnave.

În primele trei zile de boală, se manifestă prin curgerea nasului, congestie nazală, o tuse ușoară și o temperatură ușor crescută. Apoi starea se înrăutățește, apare o tuse puternică uscată, copilul are dificultăți de respirație, mănâncă puțin, vărsăturile apar după masă.

Tratamentul este simptomatic și are ca scop prevenirea deshidratării, ameliorarea respirației și reducerea febrei. În cazurile severe, copilul este internat pentru terapie cu oxigen.

Studiul a inclus 52 de copii internați diagnosticați cu bronșiolită. În cadrul studiului, sugarii au ascultat muzică de 70 de ori – timp de 25 de minute o dată pe zi sau de mai multe ori în timpul spitalizării – la căști de dimensiuni medii.

Micii pacienți au fost împărțiți în trei grupuri:

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!