Ce inseamna daca ti se zbate o pleoapa? Semnificatia in functie de ora la care se zbate

Ce inseamna daca ti se zbate o pleoapa? Semnificatia in functie de ora la care se zbate

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 July 2017 in Superstitii

Tresarirea , zbaterea , spasmul sau miochimia pleoapelor este un fenomen provocat , conform explicatiilor stiintifice , de oboseala, stres , un mare consum de cofeina ,lipsa de magneziu si fier in organism , de un asa-zis sindrom de fasciculatie benigna sau, in cazuri mai grave, de blefarospasm ori sindromul Meige. Astfel de tresariri ale “ochiului” dureaza foarte putin , de obicei doar cateva minute , dar exista cazuri cand au continuat vreme de ore sau chiar zile.

In traditia occidentala, tresarirea pleoapei este asociata cu norocul in cazul ochiului stang , si cu o nenorocire in cazul celui drept.In cultura populara romaneasca , zbaterea peoapei drepte iti vesteste o veste buna , iar a celei stangi anunta o veste rea sau este un semn rau , ce poate fi indepartat daca iti faci de trei ori semnul crucii.Intr-o alta interpretare , se tine seama si de care pleoapa ti se zbate.Astfel, da ca iti tresare spamodic pleoapa superioara a ochiului stang, inseamna ca te paste un eveniment nefericit sau o cearta , iar daca ti se zbate pleoapa de jos a ochiului stang ti se prevesteste ca vei fi barfit de niste oameni pe care nu ii credeai in stare de asa ceva.In cazul in care ti se zbate pleoapa dreapta de sus , poti spera la un eveniment fericit in curand , iar atunci cand spasmele se instaleaza la pleoapa dreapta de jos , lipsa de prevedere te poate ingloda in datorii.

In stravechea cultura chinezeasca , acest gest reflex este interpretat mult mai amanuntit , in functie de perioada din zi in care are loc …

– Intre orele 11 pm si 1 am .Spasmul ochiului stang : un mentor sau un invatator este pe cale de a se intalni cu tine.Tresarirea ochiului drept : te astepta o masa bogata sau o invitatie la un ospat.

– Intre orele 1 am si 3 am : Clipirea ochiului stang : vesti rele sunt pe cale sa ajunga la tine.Spamul pleoapei drepte : cineva se gandeste la tine.

– Intre orele 3 am si 5 am . Tresarirea pleoapei stangi : vei avea musafiri.Zbaterea pleoapei drepte : vesti bune.

– Intre orele 5 am si 7 am .Clipirea ochiului stang : vei primi vizita unui mentor sau invatacel.Tresarirea pleoapei drepte : pace si armonie.

– Intre orele 7 am si 9 am . Spasmul pleoapei stangi : vei avea musafiri.Clipirea ochiului drept : vei avea pierderi banesti.

– Intre orele 9 am si 11 am . Tresarirea pleoapei stangi : ti se vesteste o masa copioasa sau o invitatie la o masa.Clipitul ochiului drept : ai parte de ghinion.

– Intre orele 11 am si 1 pm . Clipirea ochiului stang : fii atent la ceea ce mananci. Spasmul pleoapei drepte : evenimente neplacute.

– Intre orele 1 pm si 3 pm . Zbaterea pleoapei stangi : esti norocos.Tresarirea ochiului drept : vesti bune.

– Intre orele 3 pm si 5 pm . Clipitul ochiului stang : fii atent la bani ! Tresarirea pleoapei drepte : cuiva ii este dor de tine.

– Intre orele 5 pm si 7 pm . Spasmul pleoapei stangi sau drepte : vei avea musafiri.

– Intre orele 7 pm si 9 pm . Tresarirea pleoapei stangi : vei avea musafiri.Clipitul ochiului drept : te asteapta o reuniune sau o intalnire cu mai multi oameni.

– Intre orele 9 pm si 11 pm : Clipirea ochiului stang : vei avea musafiri.Zbaterea pleoapei drepte : te vei confrunta cu o problema legala.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!