Ce îi vei spune lui Dumnezeu când îți va veni ceasul?

Ce îi vei spune lui Dumnezeu când îți va veni ceasul?

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 July 2022 in SfaturiSpiritualitateViata

La un moment dat va veni Judecătorul cu cartea vieții tale și îți vor fi expuse niște fapte. Mă gândeam aici, câți dintre noi avem ceva de spus Creatorului când ne vine ceasul? Să dea, ca să zic așa, un răspuns pentru faptele, deciziile, gândurile lor, pentru a le arăta roadele. Mi se pare că puțini oameni se gândesc la această întrebare, iar mulți nu o pun deloc, pentru că nu au credință.

Iar cei care sunt cumva legați de creștinism și credință se gândesc prea puțin la ora plecării lor din viața pământească.

Două evenimente sunt majore în viața unei persoane.

De fapt, există doar două evenimente principale în viața unei persoane, unele trage într-un al treilea, dar de fapt există două evenimente extrem de importante. Primul eveniment este atunci când o persoană se naște, vine pe această lume. Al doilea eveniment este atunci când o persoană moare, părăsind această lume și pleacă în altă lume.

Căsătoria, adică crearea unei familii, este atribuită ca al treilea eveniment. O persoană nu vine în această lume prin propria dorință sau voință, ci prin dorința părinților săi și prin binecuvântarea și ajutorul lui Dumnezeu. Căci niciun copil nu se naște fără Dumnezeu.

Tot ceea ce se naște pe pământ, tot pe pământ va muri.

Așa cum o persoană nu își poate controla nașterea, tot așa nu poate controla momentul plecării sale din această viață. Dumnezeu dă și tot Dumnezeu ia. Tot ceea ce o persoană poate controla este viața sa și asta deja este mult. Viața pe pământ este dată unei persoane ca un fel de examen pe care trebuie să îl promoveze în timpul vieții sale. Nu pentru divertisment nesfârșit, așa cum cred tinerii, cărora, ca să spunem așa, le place să se bucure de viață.

Dar, uneori această plăcere este întreruptă de moartea unui tânăr, examenul se termină și trebuie să răspunzi. Și ce poate să-i răspundă Lui Dumnezeu un tânăr care căuta doar plăceri când El îl întreabă?

Timpul este scurt, iar răspunsul va trebui păstrat.

Omul ar trebui să-și amintească în fiecare zi, că în orice moment poate apărea înaintea Domnului pentru a da un răspuns, despre ce a făcut și ce a spus. Ridică-te din somn, roagă-te și bucură-te că Dumnezeu ți-a permis să supraviețuiești nopții și ți-a dat încă o zi să te pocăiești. Căci faptele noastre nu sunt prea curate înaintea Domnului, precum și gândurile și faptele noastre.

Și tot ceea ce rămâne de făcut pentru o persoană este să trăiască cu grijă și să se pocăiască de păcatele sale. Căci nu toată lumea trece examenul vieții. Săracii se plâng de sărăcia lor, bogații mormăiesc că nu au destui bani, amândoi sunt în furcă și nimeni nu-i cere ajutor lui Dumnezeu.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!