Ce îi place ficatului: 10 alimente care curăță foarte bine acest organ vital

Ce îi place ficatului: 10 alimente care curăță foarte bine acest organ vital

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

6. Turmeric. Acest condiment benefic încetinește acumularea de grăsime în ficat, asigură eliminarea toxinelor și ajută ficatul să se curețe după medicație pe termen lung.

7. Usturoiul. Stimulează producția de enzime care descompun toxinele, îmbunătățește fluxul de bilă. Compoziția usturoiului include substanțe importante – potasiu, calciu, fosfor, vitaminele B și C, seleniu, mangan, iod și uleiuri esențiale.

Proprietățile vindecătoare ale usturoiului sunt:

  • susține funcționarea sistemului imunitar și a creierului;
  • ajută la eliminarea microflorei patogene din intestine;
  • îmbunătățește digestia și accelerează procesele metabolice;
  • reduce nivelul de colesterol rău, previne formarea cheagurilor de sânge și atacul de cord;
  • ajută la boli ale ficatului și vezicii biliare – diluează bila, prevenind astfel formarea pietrelor;
  • elimină procesele inflamatorii din sistemul genito-urinar;
  • utilizat ca o modalitate de a preveni și trata helmintiaza la copii.

Pentru a obține efectul maxim, trebuie să mănânci usturoi crud.

8. Nuci. Conțin acizi grași polinesaturați benefici, au proprietăți antioxidante și ajută la refacerea ficatului. Nucile îmbunătățesc funcția tiroidiană, promovează absorbția fierului, reduc nivelul de stres și sunt folosite pentru a preveni anemie. Mineralele și vitaminele incluse în compoziția lor întăresc țesutul osos.

Cele mai sănătoase sunt:

caju – ajută la absorbția mineralelor și vitaminelor;

nucile – conțin vitamina E, polifenol si Omega-3, care contribuie la concentrare, reduc anxietatea și îmbunătățesc memoria;

alune – conțin o mulțime de vitamine B care scad tensiunea arteriala, ajută sistemul nervos, asigură creșterea și diviziunea celulelor;

migdale – ajută la îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv și îmbunătățește starea microflorei intestinale;

alune de pădure – 50 de grame conțin 85% din necesarul zilnic de magneziu, care este necesar pentru îmbunătățirea abilităților mentale și normalizarea somnului;

fistic – bogat în fibre și aminoacizi, care sunt benefice pentru intestine și organism în ansamblu;

macadamia conține o mulțime de grăsimi nesaturate, îmbunătățesc funcționarea sistemului cardiovascular, întăresc vasele de sânge și scad colesterolul.

9. Ulei de floarea soarelui presat la rece. Îmbunătățește funcția ficatului, îmbunătățește fluxul de bilă. Uleiul de măsline – Grăsimile mononesaturate, care fac parte din uleiul de măsline, reduc inflamația. Oleocanthal este un alt antioxidant găsit în cantități mari în uleiul de măsline. Reduce inflamația, care poate duce la artrită și diabet. Uleiul reduce riscul de diabet, ajută la prevenirea accidentului vascular cerebral, vă ajută să pierdeți în greutate și are capacitatea de a suprima bacteriile rele care provoacă ulcerul stomacal.

10. Cicoare. Îmbunătățește procesele metabolice în ficat, are un efect coleretic, favorizează dizolvarea pietrelor. Conține inulină, care îmbunătățește funcția intestinală, având un efect pozitiv asupra sănătății ficatului.

Dacă combinați corect toate produsele de mai sus în alimentația dvs. zilnică, puteți oferi corpului dumneavoastră setul de nutrienți de care are nevoie. Acesta este cel mai bun mod de a îmbunătăți sănătatea, de a păstra tinerețea și frumusețea.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!