Ce face o persoană mai puternică? – Ne spune într-un citat Honoré de Balzac.

Ce face o persoană mai puternică? – Ne spune într-un citat Honoré de Balzac.

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 July 2023 in CitateDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitate

Fiecare persoană își dorește să fie puternică, dar nu întotdeauna reușește să atingă acest scop. Ce anume face o persoană cu adevărat mai puternică? Iată câteva opinii interesante.

1. Abilitatea de a se proteja pe sine

Un copil vine pe lume neputincios, dar pe măsură ce se adaptează, învață să se protejeze pe sine și să devină puternic. Dacă o persoană nu dobândește această abilitate, începe să se simtă slabă, să sufere și să nu fie puternică. Capacitatea de a se proteja pe sine depinde nu numai de datele fizice, ci și de voință, spirit și încredere în sine.

Pentru a deveni puternic, trebuie să înveți acest lucru. Nu trebuie să îți dezvolți doar forța fizică și rezistența, ci și să înveți puterea psihologică. Pentru aceasta, sunt necesare:

  • Încrederea în sine;
  • Observarea;
  • Studierea punctelor slabe ale altor oameni;
  • Abilitatea de a se apăra și de a-ți susține independența și opinia despre tine însuți.

Numai în această situație, o persoană va putea să se simtă puternică, dar doar pe jumătate. Există și calități care îl ajută pe om să fie puternic.

Puterea cunoașterii

Puterea unei persoane poate să se manifeste și în cunoaștere. Cu cât știe mai mult, cu atât poate profita mai mult de bunurile vieții și cu atât mai hotărâte vor fi acțiunile sale.

În lumea modernă există o mulțime de informații false și neverificate, care adesea îi deviază de la cale. Numai experiența proprie și cunoștințele obiective îi permit unei persoane să rămână cu adevărat înțeleaptă și puternică, reușind ușor să-și atingă propriile obiective.

Cu cât mai multe cunoștințe obiective și experiență va avea o persoană, cu atât mai puternică va fi ea. Dar astăzi este foarte dificil să lucrezi cu informația și să încerci să înțelegi ce este adevăr și ce este minciună.

Îndrumarea propriilor gânduri

Stăpânirea dorințelor și sentimentelor proprii, și nu fiind sclavul lor, ajută o persoană să fie puternică. Numai cel care a reușit să-și îmblânzească căluții, lupii și vulpile interioare va deveni puternic și invulnerabil față de manipulatorii cărora le sunt necesare slăbiciunile noastre ca aerul.

Recunoașterea propriilor slăbiciuni

O persoană slabă nu-și poate recunoaște propriile slăbiciuni, deoarece nu simte în ea puterea și le teme. În schimb, o personalitate puternică își înțelege propria sa forță, de aceea nu se teme să-și recunoască slăbiciunile.

Acest lucru îl face pe om mai puternic și mai calm, capabil să-și atingă obiectivele propuse. Prin recunoașterea slăbiciunilor, o persoană evaluează corect propriile sale posibilități și știe în ce direcție să se îndrepte.

Honoré de Balzac este un cunoscut scriitor din Franța, fondatorul realismului european, romancier, dramaturg, critic literar și artistic, eseist, jurnalist și editor. Aceasta este părerea sa interesantă despre ceea ce face cu adevărat o persoană mai puternică.

”Când recunoaște propria sa slăbiciune, omul devine mai puternic.” – Honoré de BalzacDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!