Ce este vocea interioara sau intuitia si cum poti sa o recunosti printre toate gandurile din mintea ta!

Ce este vocea interioara sau intuitia si cum poti sa o recunosti printre toate gandurile din mintea ta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 April 2019 in Spiritualitate

“Este de o mie de ori mai bine să fii optimist și să te înșeli, de cât să fii pesimist și să ai dreptate.” – Jack Penn

Multa lume ar dori sa afle ce este aceasta voce interioara si cum poate deveni manifesta .

Aceasta voce interioara se manifesta doar dupa mult exercitiu si lucru cu tine insuti. In interiorul nostru exista o multitudine de voci .

Tot timpul auzim ceva in interiorul nostru, le numim ganduri .La orice se intampla in jurul nostru , gandim. La fiecare gand emis un alt gand vine si il contrazice ,apoi un altul si un altul si ne oprim in momentul in care luam o hotarare.De fapt ni se pare ca ne-am oprit pentru ca intrebarile noastre continua, chiar daca nu le verbalizam si raman la stadiu de gand ,ele sunt voci care se aud in mintea noastra .

Se spune ca cel care aude voci trebuie dus la doctor ,dar pun intrebarea: Cel care constata ca persoana care care aude voci trebuie dusa la doctor pe ce fond a rostit aceasta constatare,nu cumva pe fondul unui gand care l-a auzit ca o voce in mintea lui . Deci diferenta intre cei doi este ca unul recunoaste ca aude voci iar celalalt nu.

De aici putem trage o concluzie ,gandurile sunt vocile care se aud in interiorul nostru.Dar cate din aceste ganduri sunt personale , strict ale noastre.Putine , pentru ca multe sunt emise ca urmare a unor reflexe sociale ,culturale,mostenite de la generatiile anterioare , cand am fost invatati ca ASA trebuie facute lucrurile.

De ce la unii functioneaza aceste instructiuni de folosire a eului propriu si la altii nu ? Pentru ca oamenii sunt diferiti,nu exista doi indivizi la fel ,chiar daca anumite caracteristici ii pot grupa pe oameni in categorii, proportiile in care se manifesta sunt diferite. Sa zicem ca la moduri de gandire ar putea exista moduri de a reactiona la fel pe grupe de indivizi ,dar la trairi sentimente si afinitati fata de alte persoane nu mai exista posibilitati de incadrare .

Pe acesta latura deja nu se mai poate explica rational de ce iubesti pe cineva ,de ce esti prieten cu cineva,Si aici ma refer la prietenia reala ,cea in care exista un soi de chimie pe care mintea nu o poate explica .Sentimentele fata de cineva la care omul nu aduce argumente ca sa le sustina ci pur si simplu nu are cuvinte de a sustine mental sentimentul in cauza si declara doar ca asa simte ,sunt trairi autentice si sunt rezultatele a ceea ce va dicteaza vocea interioara.

Daca faceti un experiment pe voi ,si realizati ca toate lucrurile minunate din existenta fiecaruia s-au intamplat in momentele in care mintea era goala de ganduri si erati rupti de realitatea monotona de zi cu zi ,o sa va dati seama cand ati auzit vocea interioara. Exista multe modalitati de a scapa de ganduri ,meditatie,rugaciune ,contemplare a unor obiecte sau locuri care va fac placere,si multe alte metode descrise in ezoterism.

Dar acelasi dusman care te indeparteaza de a pune in practica ,mintea incepe sa aleaga dintre metodele care ar putea fi puse in aplicare.Si uite asa cu ajutorul mintii ne indepartam de actiune,si ramanem la stadiul de planificare.Reale sunt sentimentele , gandurile tin de trecut ,nici un gand nu este o proiectie a prezentului.Toate iau in calcul trecutul si ceea ce am invatat in trecut , sunt proiectii care planifica viitorul ,dar nu au legatura cu prezentul ,singurul element palpabil din toata ecuatia. Viitorul il putem cladi doar traind prezentul pentu ca ieri nu se mai intoarce, miine este relativ ,poate fi sau nu ,deci nu ramane decat azi.

Constientizand asta , gandurile despre trecut vor disparea ,despre viitor si veti avea posibilitatea de a trai in prezent si sa te apropii de sinele tau divin si sa comunici cu el. Credinta, munca cu tine insuti si trait prezentul la maxim .Multi vor spune ca e usor de zis si greu de facut ,dar pana nu faci de unde stii daca e greu sau usor.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!