Ce este Spiritualitatea si de ce este importanta pentru viata noastra! A nu se confunda cu religia!

Ce este Spiritualitatea si de ce este importanta pentru viata noastra! A nu se confunda cu religia!

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 December 2019 in Spiritualitate

Spiritualitatea nu trebuie confundata cu religia. Putem fi spirituali fara a fi religiosi deoarece spiritualitatea reprezinta actul simplu de a ne canaliza gandurile si energiile pentru a obtine pacea interioara, fericirea si constienta necesare pentru o viata frumoasa si linistita.

Spiritualitatea: importanta

Ca si concept, spiritualitatea este de multe ori greu de inteles la inceput, insa cu trecerea timpului si patrunderea in tainele ei, realizam ca ea ne poate ajuta sa pasim dincolo de superficialitate si sa ne transcedem propriul ego, intelect sau spirit. Pe aceasta planeta, oameni de rasa, cultura si nationalitate diferita experimenteaza spiritualitatea in viata lor de zi cu zi.

Spiritualitatea, un mod de viata

Dezvoltarea spirituala este importanta pentru fiecare persoana in parte. Spiritualitatea reprezinta descoperirea sinelui, alegeri pozitive si o viata plina de multumire. Importanta spiritualitatii este demna de luat in considerare si poate fi perceputa mai usor luand in considerare explicatiile de mai jos.

Adevarurile fiintei umane: Esti o MINUNE!

Conectarea cu propriul eu ajuta persoanele de orice varsta sa isi determine sensul in viata. Spiritualitatea, un mod de viataSpiritualitatea promoveaza perceptia si conceptia asupra viitorului fara stres si maturizarea necesara pentru o viata sanatoasa, traita intelept. Spiritualitatea distruge gandurile negative si ne ajuta sa ne controlam propriul ego si psihic, fiind mereu pregatiti pentru orice situatie de viata.

Un individ care nu este conectat cu propriul sau eu interior cu siguranta va duce o viata dezordonata si stresanta, ce poate avea consecinte tulburatoare precum abuzul de alcool sau alte comportamente daunatoare siesi ori societatii. Fericirea si pacea interioara sunt doua valori esentiale in viata noastra pe care fiecare individ doreste sa le obtina, insa doar cel spiritual poate sa le mentina.

Spiritualitatea: 5 beneficii

1. Spiritualitatea ne ofera concentrare in viata.

Practici precum meditatia, rugaciunea sau pur si simplu reflectiile asupra intamplarilor din propria viata sunt modalitati minunate ce ne ajuta sa ne recapatam concentrare. Atunci cand suntem spirituali si concentrati, devenim constienti de ceea ce trebuie sa facem in viata, lucru ce ne va ajuta sa ne stabilim un tel pozitiv bine definit.

2. Spiritualitatea ne tine departe de obiceiurile distructive.

Deoarece spiritualitatea inseamna sa ne regasim drumul catre noi insisi, catre natura si catre ceilalti, unul dintre cele mai importante beneficii ale sale este ca ne ajuta sa stabilim o delimitare clara intre BINE si RAU. Astfel, devenind spirituali, putem profita de inspiratia noastra interioara pentru a scapa de acele obiceiuri care ni se par nocive, fie ca este vorba de ceva letal precum fumatul ori comun ca amanarea indeplinirii unui vis. Cu siguranta nu vrem sa pierdem acest beneficiu suprem pe care ni-l ofera spiritualitatea.

3. Spiritualitatea ne ajuta sa alungam stresul.

Atunci cand ne descoperim pacea interioara, am descoperit de fapt spiritualitatea. Cu totii suntem constienti de faptul ca o dispozitie buna si o atitudine pozitiva ne ajuta sa invingem stresul cu usurinta.

4. Spiritualitatea inseamna fericire.

Ce ne face fericiti? Ce ar trebui sa facem pentru a avea o viata plina de impliniri? Pentru a descoperi sensul vietii, întrebari precum acestea revin constant in mintea noastra. Din fericire, spiritualitatea ne ajuta sa ne canalizam energiile pentru a face lucrurile pe care le iubim si pentru a ne tine departe de vibratiile negative din viata noastra.

5. SPIRITUALITATEA ESTE CALEA CATRE DUMNEZEU.

Spiritualitatea, un mod de viataSpiritualitatea este, in primul rand, calea spre Dumnezeu pe care ne-o construim singuri, fara sa fim constransi de religie sau organizatii. Sa fim spirituali inseamna sa ne canalizam rugaciunile si gandurile catre Cel Atotputernic, fara sa fim nevoiti sa urmam un anumit protocol.

Nu ne putem dezvolta spiritualitatea peste noapte. La fel cum se intampla cu orice alt lucru important din viata noastra, spiritualitatea necesita rabdare, timp si efort. Spiritualitatea nu se invata, ci se traieste, se experimenteaza in fiecare zi din viata noastra.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!