Metode de diagnosticare
Este important să se determine corect cauza spasmelor vaselor cerebrale. Fără un tratament cuprinzător, problema poate duce la accident vascular cerebral ischemic, atac de cord, dezvoltarea demenței, provoca Boala Alzheimer și scleroza. Odată cu întreruperea frecventă a alimentării cu sânge a creierului, se deteriorează auzul, vederea și memoria.
Principalele metode de diagnostic prescrise de neurologi:
- diagnosticul ecografic al arterelor brahiocefalice
- examinarea fundului de ochi
- dopplerografia vaselor gâtului, capului, arterelor intracraniene
- scanarea duplex a venelor extremităților inferioare
- teste funcționale
- RMN
În situații dificile, medicul îndrumă pacientul să facă o tomografie computerizată (CT) cu agent de contrast. Tehnica nedureroasă permite vizualizarea zonelor arteriale afectate de ateroscleroză, identifica anevrismul, tumori maligne, măsoară diametrul lumenului vasului.
Caracteristicile tratamentului
Pentru a atenua starea în timpul unui atac, medicii recomandă să bei o ceașcă de ceai dulce sau decoct de mentă, făcând un masaj ușor al tâmplelor și al cefei. Puteți lua un sedativ pe bază de plante (extract de valeriană).
Alegerea metodei de tratament depinde de motivul spasmelor. În cele mai multe cazuri, medicii prescriu terapie conservatoare:
- masajul terapeutic pentru osteocondroză
- fizioterapie
- tratament cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene
- corectarea fondului hormonal în tulburările endocrine
Pentru a preveni spasmul vaselor cerebrale, medicii recomandă renunțarea complet la fumat și alcool, eliminarea excesului de greutate, verificarea regulată a nivelului de colesterol și hemoglobină.
Este necesar să beți nu mai mult de 2 căni de cafea pe zi, să consumați suficiente lichide, să vă odihniți mai des. Alimentația adecvată, un stil de viață activ și sportul întăresc, de asemenea, vasele de sânge, normalizează tensiunea arterială.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.