Ce calități și-ar dori nurorile să aibă soacrele lor

Ce calități și-ar dori nurorile să aibă soacrele lor

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 October 2021 in Lecții de viațăLifeStyleRelatiiViata

Desigur, nu există oameni perfecți, dar totuși, există anumite trăsături pe care femeile visează să le găsească la soacrele lor:

1. Să locuiască departe 

Multe nurori sunt de părere că soacra ideală ar trebui să trăiască mai departe de casa lor. Aparent, ele nu ar trebui să fie tentate să viziteze prea des sau să se amestece în viața familiei lor.

2. Să nu vină fără să anunțe

Respectarea intimității personale, nu numai a unei persoane, ci și a unui cuplu, a familiei nu este atât de practicată în rândul oamenilor în vârstă. Unele soacre sunt de părere că o vizită spontană la casa fiului va fi cu siguranță o surpriză plăcută pentru locuitorii săi. Dar soacra ideală are un simț natural al tactului (sau experiență de viață instructivă) și știe că cel mai indicat ar fi să-și anunțe viitoarea vizită.

3. Să nu ia decizii în locul fiului său

Concentrându-și toată atenția asupra fiului său, soacra uită treptat de viața ei și începe să ia decizii pentru el. În plus, încearcă să controleze și să modeleze viața familiei lui conform viziunii sale. Nicio nora nu va fi fericită cu o astfel de situație. Așadar, soacra ar trebui să își vadă de viața ei și să nu ia decizii de familie în numele fiului său.

4. Să aibă propria sa viață personală

Din același motiv, multe nurori le doresc sincer tuturor soacrelor o viață personală fericită. Aceasta este o garanție că soacra își va concentra dragostea și grija înspre partenerul ei, nu înspre fiul ei.

5. Să nu se bage în relația lor

De multe ori se întâmplă ca dorința soacrei de a face o faptă bună să creeze probleme sau certuri care ar putea afecta atât relația sa cu fiul ei, cât și în relația fiului cu soția sa. Nu vorbim despre acțiuni rău intenționate, dar diferența de mentalitate dintre generații ne face să credem că o astfel de soacră ar trebui să stea departe de un cuplu tânăr.

6. Să ia partea nurorii atunci când există certuri

Soacra este o figură maternă, dovadă fiind tradiția străveche de a o numi „mamă-soacră”. Unii oameni încă respectă această regulă. Astfel, atunci când există certuri între soți, nora se așteaptă ca mama-soacră să țină cu ea atunci când are dreptate. Nicio soacră nu ar trebui să își apere fiul când acesta greșește, doar pentru că este fiul său. O soacră ar trebui să țină mereu cu dreptatea.

7. Să își iubească nepoții

Imaginea soacrei ideale se transformă treptat în imaginea „bunicii ideale”. Nora ar dori ca mama soțului să nu îi impună cum să crească copiii, dar să îi iubească necondiționat și să aibă grijă de ei de fiecare dată când este nevoie.

8. Să mențină o relație bună cu nora ei chiar și după despărțirea de fiul ei

Pentru unii, acest lucru poate părea o utopie, dar un „divorț bun” în care foștii parteneri sunt de acord să aibă grijă de copil împreună sau pur și simplu să rămână prieteni este total normal. În aceste cazuri ar trebui să existe și soacre care sunt capabile să rămână în relații bune cu nora.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!