Cautam fericirea in oameni si lucruri, insa oamenii pleaca si lucrurile se strica… Adevarata fericire nu va fi gasita niciodata in exteriorul Sinelui. Cei care o cauta acolo vaneaza curcubeul dintre nori!

Cautam fericirea in oameni si lucruri, insa oamenii pleaca si lucrurile se strica… Adevarata fericire nu va fi gasita niciodata in exteriorul Sinelui. Cei care o cauta acolo vaneaza curcubeul dintre nori!

Publicat de Larisa Moldovan pe 31 January 2020 in Dezvoltare Personala

A cauta fericirea in afara ta este ca si cum ai incerca sa prinzi cu lasoul un nor. Fericirea nu este un lucru: este o stare a mintii. Trebuie sa fie traita. Nici puterile omenesti si nici banii nu pot prinde fericirea. Nelinistea mentala rezulta dintr-o concentrare exterioara a constiintei, insasi nelinistea iti garanteaza ca fericirea ramane ceva care-ti scapa. Puterea temporara si banii nu sunt stari ale mintii.

Odata ce sunt obtinute, ele numai vor dilua fericirea unei persoane.

Cu cat ne risipim mai mult energiile, cu atat mai putina energie ne-a mai ramas pentru a o directiona spre alta actiune specifica. Obiceiurile de a ne ingrijora si nervozitatea se ridica ca o caracatita din adancurile oceanului subconstientului, cu tentaculele care zboara deasupra mintii noastre, izbind mortal tot ce am stiut vreodata despre pacea interioara.

Adevarata fericire nu va fi gasita niciodata in exteriorul Sinelui. Cei care o cauta acolo vaneaza curcubeul dintre nori!

# Ca si trandafirii cu viata scurta, numerosi oameni apar zilnic in gradina pamantului. In tineretea lor, isi deschid boboci proaspeti, plini de sperante, primind promisiunile vietii si asteptand nerabdatori fiecare briza de bucurie a simturilor. Apoi – petalele incep sa se ofileasca; asteptarea se transforma in dezamagire. in amurgul batranetii se ofilesc de tot, cenusii in deziluzia lor. Retine exemplul trandafirului: astfel este si destinul fiintelor umane care traiesc centrate in simturile lor.

Analizeaza, cu intelegerea nascuta din introspectie, adevarata natura a placerilor simturilor. Chiar daca iti produc placere, nu simti in inima o racoare friguroasa de indoiala si nesiguranta? Te agati de ele, dar in inima stii ca intr-o zi ele te vor trada. Cercetarea atenta dezvaluie ca acea indulgenta fata de simturi isi bate joc, de fapt, de sustinatorii sai. Ceea ce le ofera nu este libertate, ci limitare a sufletului. Calea de a scapa nu este, asa cum isi imagineaza majoritatea oamenilor, culoarul si mai maleabil al tolerantei continue, ci caile dificile, stancoase, ale controlarii sinelui.

# Oamenii uita ca pretul luxului este o cheltuiala mereu mai mare de nervi si energie, impreuna cu scurtarea constanta a duratei vietii. Materialistii devin atat de captivati de datoria de a face bani, incat nu se pot relaxa indeajuns pentru a se bucura de confort, chiar si dupa ce il detin. Cat de nesatisfacatoare este viata moderna! Uita-te numai la oamenii din jurul tau. intreaba-te: sunt fericiti?

Observa expresia trista de pe fetele lor. Observa golul din ochii lor. Viata materialista tenteaza omenirea cu zambete si asigurari, dar este consecventa numai in acest fapt: reuseste mereu sa isi incalce toate promisiunile! Daca omul isi ingaduie sa depinda din ce in ce mai mult de circumstantele din exteriorul lui pentru hrana fizica, mentala si spirituala, necautand niciodata in sursa proprie, el isi epuizeaza treptat rezervele de energie. #

Posesiunea bogatiilor materiale, fara pace interioara, este ca si cum ai muri de sete in timp ce faci baie intr-un lac. Daca saracia materiala trebuie evitata, cea spirituala trebuie urata! Pentru ca tocmai aceasta saracie spirituala, nu lipsurile materiale, sta in centrul tuturor suferintelor umane.

# Omul de stiinta materialist foloseste fortele naturii pentru a face mediul omului mai bun si mai confortabil. Omul de stiinta spiritual foloseste puterea mintii pentru a lumina sufletul. Puterea mintii ii arata omului calea catre fericirea interioara, cea care ii da acestuia imunitate fata de toate neplacerile exterioare. Din cele doua tipuri de oameni de stiinta, despre care ai spune ca ofera un mai mare serviciu? Bineinteles, omul de stiinta spiritual.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!