Cătina: 5 beneficii pentru sănătate ale cătinei

Cătina: 5 beneficii pentru sănătate ale cătinei

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 November 2022 in Remedii NaturisteSanatate

4. Întărește sistemul imunitar

Consumul de cătină ajută la protejarea organismului de diferite infecții, virusuri gripale și herpes. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de flavonoide din ea. Flavonoidele sunt compuși vegetali benefici care întăresc sistemul imunitar prin creșterea rezistenței la boli.

De asemenea, întărirea sistemului imunitar se datorează conținutului mare de vitamina C din cătină, care îmbunătățește metabolismul și contribuie la o mai bună excreție a deșeurilor și a altor substanțe nocive din organism. Studiile au descoperit, de asemenea, că uleiul de cătină poate preveni dezvoltarea bacteriilor dăunătoare precum E. coli.

5. Încetinește procesul de îmbătrânire

Consumul regulat de cătină încetinește procesul de îmbătrânire a corpului, pe măsură ce intensitatea proceselor inflamatorii cronice din organism scade. Acest lucru se datorează prezenței riboflavinei și tiaminei în cătină, precum și a capacității sale de a crește concentrația de celule stem în sânge și de a îmbunătăți capacitatea țesuturilor corpului de a se regenera.

Astfel, cătina și uleiul de cătină sunt un mijloc alternativ popular și eficient de îmbunătățire a sănătății și de prelungire a tinereții. Consumul regulat moderat de cătină îmbunătățește starea de bine, iar datorită conținutului ridicat de serotonină, îmbunătățește starea mentală și starea de spirit.

În mod normal, consumul cu moderație a cătinii este absolut sigur, însă dacă aveți probleme cu organele digestive, este mai bine să consultați un specialist înainte de a include cătina în alimentație.

Cătină: contraindicații

Beneficiile cătinii sunt foarte mari și există puține contraindicații pentru aceste boabe de aur. Nu trebuie consumate în caz de boli precum pancreatita, colecistita, hepatita și urolitiaza. Persoanele predispuse la diaree ar trebui să evite și boabele. Pentru oamenii sănătoși, boabele nu vor dăuna, ci doar vor aduce beneficii.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!