Câteva sfaturi de aur pentru cei care suferă adesea de dureri de cap

Câteva sfaturi de aur pentru cei care suferă adesea de dureri de cap

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 October 2023 in SanatateSfaturi

Durerile de cap pot fi cauzate de o varietate de factori, iar cauza exactă poate varia de la o persoană la alta.

1. Faceți exerciții. Dacă vă doare capul, dar durerea nu este foarte puternică, este bine să faceți exerciții care implică mușchii capului, gâtului și spatelui. Adesea, durerea de cap cauzată de tensiune (care reprezintă 90% din toate tipurile de dureri de cap) dispare cu ajutorul exercițiilor.

2. Nu dormiți mai mult decât este nevoie. Dacă dormiți mai mult decât este nevoie, acest lucru poate crește șansa de a vă trezi cu durere de cap.

3. Nu dormiți ziua. Somnul din timpul zilei poate cauza migrene.

4. Dormiți pe spate. Dacă dormiți într-o poziție incomodă sau pe burtă, acest lucru poate cauza contracția mușchilor gâtului și poate provoca dureri de cap. Dormitul pe spate ajută.

5. Dormiți într-o poziție dreaptă. Evitați pozițiile ,,ghemuite” sau cele în care capul nu stă confortabil.

6. Puneți niște comprese reci. Pentru unele persoane, compresele reci pe frunte sau pe gât diminuează durerile de cap.

7. Puneți niște comprese calde. Alții preferă compresele calde sau un duș fierbinte.

8. Controlați-vă corpul. Agitația și stresul cauzează dureri de cap, deoarece întregul corp se află sub tensiune.

9. Purtați o bandană pe cap. Această metodă veche – de a lega strâns capul cu o bucată de material – reduce fluxul de sânge către pielea capului, iar durerea pulsatorie dispare.

10. Evitați parfumurile și coloniile tari. Un miros puternic poate provoca migrene.

11. Stați în locuri liniștite. Zgomotul excesiv provoacă adesea dureri de cap din cauza tensiunii.

12. Protejați-vă ochii de lumină. Lumina strălucitoare, fie că este de la soare sau de la ecranul televizorului, ne face să ne încordăm ochii, ceea ce în final duce la dureri de cap.

Este bine să purtați ochelari de soare atunci când ieșiți afară. Dacă lucrați la birou, asigurați-vă că luați pauze și că purtați ochelari cu lentile speciale, recomandă doctorii.

13. Monitorizați consumul de cofeină. Dacă v-ați obișnuit să beți cafea și nu vă luați doza zilnică de cofeină, vasele de sânge se vor dilata și puteți avea dureri de cap. Pe de altă parte, prea multă cofeină poate provoca, de asemenea, dureri de cap, așa că încercați să limitați consumul de cafea, ceai negru și verde.

14. Nu mestecați gumă. Mișcările repetitive de mestecare pot fi cauza tensiunii musculare și pot provoca dureri de cap.

15. Nu consumați sare în exces. La unele persoane, consumul excesiv de sare poate provoca migrene.

16. Mâncați la timp. Săritul peste mese sau întârzierea acestora poate cauza dureri de cap. Săritul peste mese cauzează o tensiune musculară puternică, iar atunci când nivelul de zahăr din sânge scade din cauza lipsei de hrană, vasele de sânge ale creierului se tensionează.

Când începeți să mâncați, acestea se dilată, cauzând dureri de cap. Nan Finkenor, care a suferit odată de dureri de cap cronice, spune: “Am observat că mi se instalează o durere de cap dacă mănânc rar. Acum mănânc puțin, dar des, și pare să ajute.”

17. Renunțați la ciocolată. Aceasta conține tiramină, principalul “suspect” care cauzează de dureri de cap. Vestea bună: mulți tineri nu au această reacție chimică, se pare că organismul dezvoltă o toleranță, spun experții.

18. Nu consumați nuci și brânzeturi tari în exces. Ambele conțin tiramină.

19. Mâncați înghețata încet. Probabil că toată lumea a experimentat măcar o singură dată acea durere puternică de cap cauzată de mâncatul rapid al alimentelor reci. “Mâncați înghețată încet”, sugerează doctorii, “deoarece consumul rapid al alimentelor reci provoacă un șoc.”

20. Stabiliți-vă pacea și armonia interioară. Încercați să gândiți pozitiv și nu mai lăsați situațiile pe care nu le puteți controla să vă afecteze.

21. Nu uitați de simțul umorului. Nu vă încruntați și enervați atunci când o persoană face o glumă, deoarece acest lucru poate provoca dureri de cap. Râdeți împreună și treceți mai departe, toată lumea mai glumește din când în când.

22. Luați vitamina C.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!