Cateva mituri despre femei, care sunt pe cat se poate de adevarate!

Cateva mituri despre femei, care sunt pe cat se poate de adevarate!

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 August 2017 in Relatii

Cand vine vorba de femei, exista o multime de prejudecati, care se tot perpetueaza. Exista vreun sambure de adevar in ideea comuna potrivit careia femeile se implica emotional intr-o relatie mai mult decat barbatii sau ca ei rezista mai bine la bautura decat partenerele lor? Oamenii de stiinta au raspuns la aceste intrebari.

1. Femeile vad mai multe culori decat barbatii

Este destul de frecvent intalnita situatia cand o femeie si un barbat nu reusesc sa se puna de comun acord asupra unei culori. Studiile spun ca femeile sunt superioare cand vine vorba de a vedea culorile. Genele datorita carora suntem capabili sa facem diferenta intre culori se gasesc doar in cromozomul X, iar barbatii nu au decat unul. Oamenii de stiinta au si o explicatie: Ei suntin ca femeile au dezvoltata aceasta capacitate din timpuri stravechi, de pe vremea cand se indeletniceau cu culesul fructelor. Au invatat sa distinga mai multe nuante pentru a se feri de fructele otravite, care puteau cauza moartea.

2. Femeile au mirosul mai fin

Cum reusesc femeile sa depisteze alimentele din frigider care au iesit de mult din garantie? Studiile arata ca isi folosesc o parte mai mare din creier special pentru asta. Cercetatorii cred ca aceasta capacitate olfactiva a femeilor are legatura cu evolutia si este esentiala pentru comportamentul de reproducere, alegerea perechii si recunoasterea rudelor. Femeile au avut nevoie de un miros fin, pentru a detecta procesele chimice care se produc in corpul barbatilor, dornici de reproducere.Capac in corpul barbatilor.

3. Femeile sufera mai mult

Nu este doar un mit. S-a dovedit stiintific ca femeile sufera mai mult decat barbatii. Femeile au mai multi receptori pentru durere decat barbatii. Se crede ca asta se datoreaza lipsei unei proteine, GIRK2, care regleaza cantitatea de durere pe care o experimenteaza fiecare.

4. Femeile nu rezista la bautura

Adevarat. Exista fundament stiintic pentru aceasta afirmatie. Cercetatorii spun ca femeile au in corp mai putina apa decat barbatii, iar asta inseamna ca alcoolul le afecteaza mai mult si mai repede.

5. Femeile vorbesc mai mult decat barbatii

Intr-adevar, se pare ca femeile vorbesc chiar si de trei ori mai mult decat barbatii si au un vocabular mai variat. Intr-un studiu recent se demonstraeza asta. Dupa ce li s-a administrat unor soareci proteina Foxp2, acestia au inceput sa fie mai zgomotosi. Aceasta proteina se gaseste in corpul femeilor intr-o cantitate mult mai mare decat la barbati. In plus, regiunea din creier responsabila cu limbajul este cu 17% mai mare la femei decat al barbati.

6. Femeile conduc mai prost

De cate ori n-ai auzit barbatii plangandu-se de cat de mult gresesc femeile atunci cand sunt la volan? Ei bine, exista o baza stiintifica pentru asta. Ultimele studii demonstreaza ca barbatii stau mult mai bine cu orientarea in spatiu si cu aptitudinile de condus decat femeile. Multor femei le lipseste simtul directiei si au dificultati clare in a depista care este nordul sau sudul intr-o locatie.

7. Femeile se implica mai mult emotional

Nu este doar un mit. Studiile arata clar diferentele dintre barbati si femei la acest capitol. Cercetatorii au analizat creierul femeiii comparativ cu cel al barbatului. Au fost activate aceleasi parti pentru barbati si femei. Legatura dintre ele a fost mai puternica la creierul masculin. Acesta este si motivul pentru care barbatii nu au reactionat atat de puternic ca femeile la imaginile emotionale.

8. Femeile se gandesc la “pat” mai putin decat barbatii

Ultimele studii publicate spun ca barbatii se gandesc la acest lucru de doua ori pe durata uneoi ore, iar femeiel o singura data pe ora.

9. Nicio femeie din lumea asta nu are sani egali.

Perfect adevarat. Sanii nu sunt niciodata la fel. Intotdeauna unul este mai mare decat celalalt. Dar asta nu trebuie sa fie nicio drama. Ar fi plictisitor sa fie sani identici, nu ?

10. Femeile sunt victimele prejudecatilor

Trist, dar adevarat. Un studiu faccut de Universitatea din Yale a demonstrat ca, din pacate, multe companii prefera sa abgajeze barbati, chiar daca femeile sunt mai bine pregatite. Barbatii primesc de regula si salarii mai mari decat femeile, cu competente egale.

Sursa: perfecte.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!