Câte căni de cafea pe zi fac bine pentru sănătatea ta

Câte căni de cafea pe zi fac bine pentru sănătatea ta

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 February 2021 in SanatateSfaturi

În secolul al XVII-lea, consumul de cafea era condamnat cu pedeapsa capitală. Se credea pe atunci că aceasta ducea la schimbări ale gândirii. Din fericire, acum putem bea câtă cafea dorim și varietatea compușilor pe care îi conține s-a dovedit a fi benefică pentru sănătatea noastră.

Dar există încă o mulțime de discuții despre cât de sigură este cafeaua de băut în timpul zilei.

Am decis să aflăm câte cești din băutura noastră preferată sunt bune pentru corpul nostru și cât este prea mult. Și am pregătit un bonus la sfârșitul articolului, pe care îl puteți verifica.

Cantitatea potrivită de cafea este bună pentru inima ta.

Un grup de oameni de știință din Germania au descoperit că, cofeina face ca celulele din vasele noastre de sânge să reacționeze într-un anumit mod. Îmbunătățește modul în care funcționează aceste celule și le face să se prezinte ca fiind mai tinere. Cercetătorii cred că, cantitatea optimă de cafea de care avem nevoie pentru a ne menține inima mai tânără mai mult timp este de 4 cești pe zi.

Băutorii de cafea trăiesc mai mult.

De-a lungul anilor, cercetătorii au observat că, cei care consumă regulat cafea au mai puține șanse să fie afectați de diferite probleme de sănătate. Lista include boli de inimă, accidente vasculare cerebrale, boli respiratorii, infecții și diabet. Un studiu de masă efectuat pe 400.000 de persoane din Statele Unite a constatat că persoanele care beau cafea zilnic au mai puține șanse să moară din orice boală decât persoanele care au redus cofeina.

Însă nu trebuie să exagerăm.

Cu toate acestea, dacă consumați adesea o jumătate de duzină de cești sau mai mult, încep să apară problemele. Persoanele care beau prea multă cafea în mod regulat se pot pregăti pentru unele complicații de sănătate. Consumul mai mare de 6 cești de espresso în fiecare zi poate crește riscul de boli de inimă cu până la 22%, potrivit unui studiu.

Ce face cafeaua nesănătoasă

Dacă bei mai mult de 6 cești de cafea pe zi, nu numai cofeina poate fi dăunătoare pentru sănătatea ta. Mulți iubitori de cafea își completează băuturile cu zahăr și lapte, care adaugă calorii și grăsimi, care la rândul lor pot duce la potențiale probleme de sănătate. Deși este adevărat că, cantitatea potrivită de cafea neagră reduce riscul de diabet, adăugarea de îndulcitori, creme și arome poate crește nivelul zahărului din sânge.

Bonus: Cum se măsoară aportul de cofeină

Cafeaua nu este singura sursă de cofeină. Cofeina mai poate fi găsit și în ceai și în alte alimente. Puteți folosi calculatoare online pentru cofeină pentru a afla cât din acest stimul consumați zilnic.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!