Carl Jung susținea că acești 5 factori au o importanță decisivă pentru o viață fericită

Carl Jung susținea că acești 5 factori au o importanță decisivă pentru o viață fericită

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 November 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Carl Jung a fost renumit în domeniul psihologiei, el a dezvoltat numeroase teorii despre personalitate care sunt susținute și în ziua de azi. Lucrările lui sunt relevante chiar și în contextul actual.

Jung vorbea des despre fericire și despre ce trebuie să faci pentru găsirea fericirii. El credea că găsirea fericirii este posibilă doar dacă răspundeți la câteva întrebări complexe ale vieții.

Sensul fericirii și căile pentru a o atinge sunt diferite pentru fiecare persoană. Desigur, cultura populară ne spune adesea că bani și bunurile materiale sunt cel mai rapid mod de a atinge fericirea pe care o căutăm cu toții.

Cu toate acestea, psihologii afirmă că trebuie să căutăm mai adânc, iar Jung a fost unul dintre primii care a făcut această afirmație. Iată cinci moduri prin care puteți găsi fericirea, conform lui Carl Jung:

1. Aveți grijă de sănătatea fizică și mentală

“Eu nu sunt ceea ce mi s-a întâmplat, ci ceea ce aleg să devin.”

Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză pentru cei care își îngrijesc corpul, fac exerciții, mănâncă sănătos și dorm bine. Dacă aveți grijă de corpul vostru, sănătatea mentală va beneficia în mod similar. Veți deveni persoane mai fericite și mai echilibrate.

2. Lucrați la relațiile voastre

Întâlnirea a două personalități este o simbioză a substanțelor chimice care creează o combinație corectă. Toți dorim dragoste și atenție, și putem satisface această nevoie în diferite moduri: prietenii, familie, căsătorie, colegi, vecini.

Desigur, nu putem iubi pe toată lumea în același timp sau să ne înțelegem cu toți, dar cei care investesc în relații sănătoase cu oamenii, lucrează la ele.

Mai mult decât atât, dacă vă petreceți viața ajutându-i pe cei dragi (soția, copiii, prietenii, familia), cu siguranță vă veți simți mai fericiți.

3. Observați frumusețea din jur

Perspectiva voastră asupra vieții va deveni mai clară atunci când priviți în inima voastră. Dacă dorim să fim mai fericiți, trebuie să ne oprim și să ne uităm în jur.

Opriți-vă pe o bancă și doar contemplați, simțiți mirosul florilor, relaxați-vă în grădină sau faceți un picnic sub un copac, mergeți în vizită și apreciați frumusețea din jurul vostru.

4. Bucurați-vă de munca și viața voastră

Singurul scop al existenței umane este să aducă lumină în întunericul existenței noastre. Există o mare diferență între cei care trăiesc pentru muncă și cei care lucrează pentru a trăi.

Fericirea angajaților apare atunci când le place munca lor, atunci când nu separă viața personală de cea profesională.

Atunci când simțim că ceea ce facem este important și productiv, nivelul nostru de fericire crește. Este simplu: dacă veți iubi munca voastră, veți fi mai fericiți.

5. Trebuie să credeți în ceva

Consider că toate gândurile mele se învârt în jurul lui Dumnezeu, ca planetele care înconjoară Soarele. Simt că ar fi o mare greșeală dacă m-aș opune acestei forțe.

Carl Jung credea că fiecare persoană trebuie să aibă ceva important în sufletul său. Ceva care poate aduce fericire.

Dacă realizați că încercați în zadar să găsiți fericirea, opriți-vă și încercați să vă concentrați pe un aspect al vieții voastre. Pe cel pe care cu siguranță îl puteți îmbunătăți. Uneori, o acțiune simplă poate aduce multă fericire. Cel mai important este să credeți.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!