Image

Carl Jung „Nu înceta niciodată să fii o persoană bună din cauza oamenilor răi.”

Publicat de Patricia Esca pe 5 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Există mulți oameni răi în lume. Și întâlnirea cu ei nu poate fi evitată. Putem fi puternici, să ne rugăm, să medităm și să încercăm să creăm o „bulă de protecție” în jurul nostru, dar nimic nu poate împiedica această întâlnire.

Astfel de oameni vin în viețile noastre sub diferite forme și nu este întotdeauna posibil să îi observăm la timp. Pot fi printre colegii de muncă, prieteni și chiar rude. Este aproape imposibil să împiedicăm intrarea oamenilor răi în viața noastră, dar nu înceta niciodată să fii o persoană bună doar pentru că ai dat peste cineva rău.

Adevărata schimbare vine din interior. Iar cele care sunt provocate de factori externi, de fapt, nu sunt deloc schimbări. Acestea nu sunt schimbările de care aveți nevoie și, în cea mai mare parte, încă nu prind rădăcini.

Ești deasupra cedării influențelor negative ale oamenilor răi. Abilitatea de a rezista influențelor nedorite din exterior și de a continua să fii tu însuți, indiferent de ceea ce își doresc sau de ce sentimente caută oamenii răi să evoce în tine, aceasta este o trăsătură a personalităților cu adevărat puternice.

Citeste si  Invata sa-ti tii pentru tine problemele si supararile pentru ca dusmanii te vor ataca unde te doare mai tare...

Fii o persoană bună pentru tine. A dori să fii o persoană bună din cauza altor oameni poate fi numit bunătate falsă. Faptele bune și bunătatea ar trebui să fie motivate de simțul tău de sine și nu de ceea ce ar putea crede alții despre tine. Fii mai întâi o persoană bună pentru tine.

Dacă sunteți amabili cu alți oameni, vor fi și ei amabili cu voi. Toată lumea este mai bună atunci când toată lumea este fericită. Permițând oamenilor răi să-ți ia virtutea, demonstrezi că nu ai fost niciodată bun cu tine însuți. În caz contrar, oamenii răi nu ar putea să vă lipsească de această trăsătură. Fii o persoană bună din motivele tale, nu ale altcuiva.

Ochi pentru ochi… Mahatma Gandhi a spus că principiul „ochi pentru ochi” va face lumea întreagă oarbă ”. Dacă încetezi să fii o persoană bună și începi să faci lucruri rele doar pentru că lumea este plină de oameni răi, atunci îi orbiți pe toți cei din jur, făcându-i să sufere.

Citeste si  Sigmund Freud - 15 lucruri interesante despre psihologia comportamentului uman

Oamenii răi îi vor răni nu numai pe alții, ci și pe tine. Dacă închizi ochii la răutatea lor și începi să te comporți în același mod, atunci crește doar influența lor asupra ta. Dar poți scăpa de influența lor evitându-i și arătând bunătate față de alți oameni. Ura nu trebuie încurajată.

Crede în bunătate

Dacă citești acest lucru, atunci cel mai probabil ești o persoană bună. Mi se pare că și eu sunt și unul dintre cei buni. Ei bine, suntem deja doi. Nu ești singur în bunătatea ta. Există și alții în lume ca tine care simt la fel.

Prin urmare, dacă întâlnești o persoană proastă, amintește-ți că există încă binele pe lume pe care îl poartă alți oameni. Nu ești singurul. Rămâi puternic în fața personalităților negative. Procedând astfel, le veți slăbi influența, vă veți întări propria și veți contribui la crearea unei lumi mai bune.


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon