Care sunt beneficiile fisticului pentru corpul nostru și de ce este bine să îl consumăm

Care sunt beneficiile fisticului pentru corpul nostru și de ce este bine să îl consumăm

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Să vorbim astăzi despre caracteristicile fisticului, care, la fel ca celelalte nuci, pot fi benefice sănătății noastre, mergând de la menținerea sațietății până la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Compoziția fisticului include oligoelemente, vitamine, aproximativ 60% uleiuri grase și 18% proteine ​​vegetale, aminoacizi – luteină și zeaxentină, care susțin sănătatea ochiului uman. Pentru 100 g de produs, au doar 642 kcal. Au un efect antioxidant benefic datorită conținutului ridicat de uleiuri saturate.

Compoziția chimică a fisticului include:

Cupru. – Acesta ia parte activ la procesele biochimice ale organismului, o componentă indispensabilă pentru sistemul vascular; îndeplinește funcția de transport – furnizează oxigen celulelor corpului; participă la procesul de hematopoieză: joacă un rol important în formarea fătului în timpul sarcinii; îmbunătățește starea pielii; promovează regenerarea îmbunătățită a țesuturilor.

Mangan. – Necesar pentru funcționarea normală a sistemului imunitar, cardiovascular, digestiv, reproducător; necesar pentru formarea țesutului osos; o componentă indispensabilă pentru procesul de coagulare a sângelui.

Fosfor. – Acesta ia parte la diviziunea și creșterea celulelor; componentă a oaselor și a dinților; un asistent indispensabil pentru absorbția vitaminelor; participă la formarea proteinelor și carbohidraților.

Fisticul conține și o compoziție benefică de vitamine:

Vitamina C. Întărește sistemul imunitar; are un efect benefic asupra activității organelor endocrine, organelor digestive, hematopoiezei, ajută la întărirea pereților vaselor de sânge; accelerează vindecarea rănilor, ajută organismul să elibereze toxine.

Vitaminele B (B6, B3, B1). O componentă indispensabilă pentru problemele neurologice, crește eficiența creierului; participă la procesele metabolice ale organelor și țesuturilor.

Vitamina E. tocoferol multifuncțional – o vitamină a frumuseții, a sănătății pielii; proprietate antioxidantă unică; vitamina care ajută în sarcină; previne formarea aterosclerozei vaselor de sânge.

Iată care sunt principalele beneficii ale consumului de fistic:

1. Dau sațietate – datorită grăsimilor sănătoase, proteinelor și fibrelor, aceste nuci pot servi drept o gustare excelentă pentru cei care își urmăresc silueta și sănătatea, deoarece ne oferă și vitaminele B6, mangan si fosfor.

2. Ajută la pierderea în greutate – nivelurile ridicate de proteine ​​și fibre cresc senzația de sațietate iar astfel va exista mai puțină dorință de a lua gustări între mese și chiar este mai bine să înlocuiți gustările nesănătoase obișnuite cu fistic. În plus, de nivelurile ridicate de fibre beneficiază microbiota noastră intestinală, contribuind astfel la reducerea riscului de tulburări digestive și ca n cer colorectal.

3. Ajută la menținerea sănătății intestinale – Fibrele din fistic acționează ca un prebiotic pentru bacteriile noastre intestinale, ajutând la echilibrarea microbiomului intestinal și la reducerea riscului de ca n cer gastrointestinal.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!