Care sunt beneficiile ceaiului de mușețel pentru sănătatea noastră

Care sunt beneficiile ceaiului de mușețel pentru sănătatea noastră

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Mușețelul poate fi numit cu siguranță, o floare mică cu un potențial mare. Această plantă iubitoare de lumină a absorbit din soare cele mai bune caracteristici și din pământ – cele mai benefice. Ceaiul de mușețel este capabil să ne scape de multe boli și să se protejeze de „invazia” microbilor!

Beneficiile ceaiului de mușețel

Infuzia de mușețel luptă cu gastrita chiar dacă se află într-o stare avansată. Dacă vrei să îți vindeci stomacul, atunci timp de o lună renunță la alte băuturi calde și bea ceai de mușețel de trei ori pe zi. În plus, acesta te ajută la scăderea colicilor și a disconfortului gastric dacă ai mâncat prea mult, deci este pur și simplu indispensabil după o masă fastuoasă și în timpul sărbătorilor lungi.

Datorită conținutului de vitamina C și acid ascorbic din materiile prime uscate, care nu dispar după preparare, ceaiul de mușețel întărește sistemul imunitar și previne răcelile. Dacă sunteți predispus la răcelile sezoniere, ar trebui să consumați mai des această băutură, pe tot parcursul anului, astfel puteți evita ARI și chiar SARS.

Ceaiul de mușețel conține flavonoizi și azulen, adică are un efect antibacterian, deci ajută la ameliorarea inflamației interne. Scapă de cistită și alte boli ale sistemului genito-urinar, ameliorează durerile pielonefritei, elimină efectele intoxicării alimentare și elimină substanțele care otrăvesc organismul.

Conținutul ridicat de acid nicotinic face ca ceaiul de mușețel să fie indispensabil pentru cei care, dintr-un anumit motiv, nu mănâncă în mod corespunzător sau urmează o dietă strictă. În plus, datorită acestui acid, organismul primește doza necesară de vitamina PP, care, la rândul său, ameliorează vasospasmul extremităților și ajută la tratamentul diabetului.

Ceaiul de mușețel restabilește sistemul nervos, calmează, ajută la relaxare, ameliorează depresia și stresul. Este foarte bun și în cazul problemelor cu somnul. Cei care consumă în mod regulat această băutură sunt mai puțin predispuși la nevroză, iritabilitate și tulburări de somn.

Ceaiul de mușețel curăță ficatul, așa că ar trebui să fie băut în mod regulat de cei care abuzează de alimentele grase și grele, de alcool și de produse fast-food. Această băutură este profilactică, protejează într-o oarecare măsură împotriva cirozei hepatice.

Ceaiul de mușețel este un antispasmodic ușor, ameliorează spasmele musculare, de aceea este recomandat în cazul durerilor de cap cauzate de modificările bruște ale vremii sau de scăderea tensiunii arteriale, perioadele de crampe dureroase din timpul menstruației, avansarea bolilor gastrice.

În plus, proprietățile benefice ale ceaiului de mușețel includ: eliminarea migrenelor, scăderea colesterolului și a zahărului din sânge, prevenirea bolilor cardiovasculare și renale. Unii experți spun că această băutură are un efect coleretic și ajută la scăderea pietrelor din rinichi și vezica biliară.

Ceaiul de mușețel: contraindicații

În primul rând, nu este surprinzător, dar au existat cazuri de reacții alergice și tulburări de stomac. Prin urmare, intoleranța individuală este o contraindicație.

În al doilea rând, nu se recomandă consumul de ceai de mușețel (pe parcursul unui tratament ) împreună cu sedative și diuretice. Motivul este că mușețelul are proprietăți similare, astfel încât amestecul său cu sedative, antidepresive și diuretice poate provoca supradozaj.

În general, ceaiul de mușețel este atât de benefic încât se administrează chiar și copiilor și de la o vârstă fragedă.

Ce părere ai despre ceaiul de mușețel, se merită să îl consumi? Scrieți-ne în comentarii la ce probleme v-a ajuta ceaiul de mușețel.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!