Care este secretul principal al liniștii sufletului? – Răspunsul uimitor al lui Paulo Coelho

Care este secretul principal al liniștii sufletului? – Răspunsul uimitor al lui Paulo Coelho

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 September 2023 in Lecții de viațăLifeStylePsihologieSfaturi

Liniștea – un vis inaccesibil pentru mulți oameni. Chiar și în momentele plăcute, îngrijorarea și dezamăgirile împiedică oamenii să-și mențină pacea și bucuria. Care este secretul principal al liniștii sufletești? Iată câteva opinii interesante.

Mereu va ieși soarele din nori

Nu trebuie niciodată să credem că fericirea este veșnică, dar la fel este și cu tristețea. Viața are multe nuanțe și semitonuri, care pot fi foarte spontane și neașteptate.

Înțelegând că nimic nu este veșnic, că totul poate să se schimbe complet, adesea credem că ceea ce avem va rămâne mereu lângă noi. După perioadele dificile, va urma cu siguranță o perioadă mai bună și viceversa. Prin urmare, dacă ni se pare că totul va rămâne la fel pentru o perioadă mai mare, acest lucru este incorect.

Dacă nu există posibilitatea astăzi, nu înseamnă că nu va exista nici mâine

Orice situație de viață are dezvoltare și dinamică. Ceea ce ne pare foarte dificil, considerăm că este veșnic, deși ne este dată șansa să remediem situația.

Chiar dacă nu avem o soluție acum, asta nu înseamnă că nu va apărea curând. Este important să folosim orice oportunitate pentru a ne atinge obiectivele stabilite.

Nu merită să ținem strâns de ceea ce ne scapă printre degete

Uneori, ne dorim foarte mult să obținem ceva, să batem la uși închise, să devenim puternici și să obținem dragostea în ciuda tuturor circumstanțelor vieții noastre.

În realitate, astfel de impulsuri nu sunt cei mai buni tovarăși ai liniștii. Cu ele, cu siguranță nu vom putea găsi liniștea interioară, pentru că ne dau o stare de agitație. Cel mai important lucru este să știm cum să eliberăm ceva sau pe cineva, dar această artă nu este dată tuturor.

Să facem acest lucru nu este atât de ușor pe cât pare, pentru că:

  • Persoana a devenit deja importantă pentru noi;
  • Avem nevoie foarte mult de relația cu ea;
  • Credem că ea umple un gol în viața noastră;
  • Fără ea, viața noastră nu va mai fi atât de frumoasă ca înainte.

De fapt, prin eliberare putem câștiga foarte multe. Cel mai important lucru este să încercăm să avem încredere în noi înșine și să înțelegem că timpul și sentimentele pot fi mai puternice decât credem noi și decât ni se pare nouă.

Deseori înțelegem acest lucru atunci când persoana se întoarce la noi sau când în viața noastră se întâmplă ceva pozitiv, ce nu ar fi fost posibil dacă nu ar fi fost iubirea noastră. Prin urmare, trebuie să privim schimbările cu calm, chiar dacă circumstanțele nu se desfășoară în favoarea noastră.

Pentru a evalua un prieten adevărat și o persoană iubită cu adevărat, uneori trebuie să treci prin obstacole. Ele vor întări relația, cu condiția să fie pe drumul tău. Înțelegând această adevăr, îți va fi mai ușor să-ți păstrezi liniștea, chiar dacă lucrurile nu merg așa cum ai vrea.

Paulo Coelho este un romancier și poet brazilian. A publicat în total peste douăzeci de cărți – romane, antologii comentate, colecții de povestiri scurte și parabole. Iată opinia sa interesantă despre ce înseamnă liniștea și cum să o găsești:

„Nu batem la ușa închisă! Lumea e mare și cu siguranță există cineva care se bucură de comunicarea cu mine, de privirea mea și zâmbetul meu. Nu sunt gelos! Dacă cineva îmi aparține, atunci îmi aparține, dar dacă cineva este atras și în altă parte, nimic nu îl va reține, așa că nu merită nervii mei sau atenția mea.” – Paulo CoelhoDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!