Care este puterea omului în fața diavolului

Care este puterea omului în fața diavolului

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 July 2023 in CredințăSfaturi

În lumea modernă, oamenii se confruntă cu multe ispite și forțe malefice care încearcă să-i abată de la calea spirituală. Cu toate acestea, fiecare creștin ortodox are în el însuși o putere suficientă pentru a se opune diavolului și ispitelor sale. În acest articol vom discuta în ce constă puterea omului în fața diavolului și cum îți pot întări credincioșii credința și spiritualitatea lor pentru a rezista în mod curajos răului.

În primul rând, puterea omului în fața diavolului decurge din credința sa în Dumnezeu. Credința este o temelie puternică pentru viața noastră spirituală și pentru protecția împotriva forțelor malefice. Așa cum spune apostolul Pavel: “În toate luaţi pavăza credinţei, cu care veţi putea să stingeţi toate săgeţile cele arzătoare ale vicleanului.” (Efeseni 6:16). Credința poate fi întărită prin rugăciune, citirea Scripturii și participarea la tainele Bisericii.

În al doilea rând, puterea omului în fața diavolului constă în smerenie. Smerenia înseamnă conștientizarea propriei neînsemnătăți în fața Lui Dumnezeu și absența mândriei. Mândria este păcatul principal care duce la cădere, în timp ce smerenia ne întărește și ne ajută să fim deschiși acțiunii harului divin. În Evanghelia după Matei, Domnul spune:

“Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi Eu vă voi odihni pe voi.” (Matei 11:29).

A treia componentă importantă a puterii omului în fața diavolului este postul. Postul este un timp în care ne abținem de la plăcerile trupești și ne întărim viața spirituală. În Vechiul Testament, regele David spune: “Dacă vă veți înfrâna, sufletul vostru se va întări”. Postul ne ajută să ne întărim legătura cu Dumnezeu și să curățim inima de păcat.

Al patrulea element al puterii în fața diavolului este faptul de a face în mod continuu fapte bune. Faptele bune și compasiunea față de aproapele deschid în noi o sursă de iubire divină și har, care sunt arme puternice împotriva forțelor malefice. Apostolul Pavel ne amintește: “Să nu încetăm de a face binele, căci vom secera la timpul său, dacă nu ne vom lenevi.” (Galateni 6:9). Făcând fapte bune, devenim vase ale iubirii și luminii divine, care pot rezista întunericului și răului.

Al cincilea element al puterii omului în fața diavolului este răbdarea și perseverența. În viața noastră spirituală vom întâlni obstacole și ispite, dar este important să păstrăm credința și hotărârea de a continua pe calea către Dumnezeu. Apostolul Pavel scrie: “Iar răbdarea să-şi aibă lucrul ei desăvârşit, ca să fiţi desăvârşiţi şi întregi, nelipsiţi fiind de nimic.” (Iacov 1:4).

În final, o altă componentă importantă a puterii în fața diavolului este comunicarea cu ghizii spirituali, îngerii și cu cei care împărtășesc aceleași convingeri și aspirații. Credința în Dumnezeu și viața spirituală se întăresc prin comunicarea cu oameni care împărtășesc aceleași credințe și aspirații. Biserica ne oferă posibilitatea de a comunica cu frații și surorile noastre în Hristos, precum și cu ghizii spirituali care ne pot ajuta să creștem spiritual și să facem față ispitelor.

Astfel, puterea omului în fața diavolului se bazează pe credința sa, smerenie, post, fapte bune, răbdare și comunicarea cu ghizii spirituali și cu cei care împărtășesc aceleași convingeri și aspirații. Toate aceste elemente ne oferă o protecție solidă împotriva forțelor malefice și ne ajută să ne întărim viața spirituală. În plus, trebuie să ne amintim întotdeauna de puterea rugăciunii ca armă cea mai puternică împotriva diavolului și ispitelor sale.

Fiind credincioși Lui Dumnezeu și urmând poruncile Lui, vom putea rezista cu succes răului și să avansăm pe calea mântuirii.

Doamne, arma asupra diavolului Crucea Ta o ai dat nouă;Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!