Image

Care este diferența dintre creierul unei femei și cel al unui bărbat?

Publicat de Patricia Esca pe 18 January 2021 in CuriozitățiSanatateStiinta

Câte glume și anecdote nu s-au făcut despre logica feminină! Există într-adevăr diferențe între creierul feminin și cel masculin? Da este. Și iată-le:

1. Creierul unei femei este în medie cu 8-13% mai mic decât cel al unui bărbat. În ciuda acestui fapt, nivelul de inteligență al femeilor este același. Doar că greutatea unei femei este mai mică decât cea a unui bărbat. De aici diferența.

2. La femei, dimensiunea polului frontal drept, a girusului hipocampic, a talamusului și a altor părți este mai mare. Poate de aceea femeile sunt considerate mai emoționale. Dar și aici, nu totul este atât de simplu, deoarece amigdala, care este responsabilă doar pentru emoții, este mai mare la bărbați.

3. Conexiunile interneuronale la femei sunt mai bine dezvoltate între emisferele dreapta și stânga iar la bărbați, în interiorul emisferei. Oamenii de știință speculează că acesta este motivul diferenței în abilitățile sociale dintre femei și bărbați. Femeile au abilități sociale mai bine dezvoltate, pot rezolva mai multe probleme simultan. Bărbații au o legătură mai bună cu realitatea și coordonarea.

Citeste si  Șapte modalități de a scăpa de cearcănele de sub ochi

4. Când se procesează date verbale în creierul feminin, cele două emisfere funcționează simultan. Bărbații folosesc o emisferă pentru asta.

5. S-a dovedit că femeile au simțuri mai bine dezvoltate, precum:

  • auz;
  • simțul mirosului;
  • percepția gustului.

De asemenea, bărbații și femeile percep culorile complet diferit . Portocaliul arată mai roșu pentru bărbați decât pentru femei. În plus, bărbaților le este mai dificil să diferențieze nuanțe de verde, galben sau albastru. Femeile diferențiază mult mai multe nuanțe de culoare.

6. Memoria și emoțiile depind în mod direct de modul în care funcționează emisferele creierului la femei și bărbați. Într-o stare de stres, bărbații au o activitate pronunțată a emisferei drepte, iar emisfera stângă, în acest moment, este în repaus. La femei, totul este opusul. Ele, la stres, activează emisfera stângă. Din acest motiv, bărbații își amintesc mai bine esența a ceea ce s-a întâmplat, iar femeile observă toate detaliile emoționale.

7. Până la 45 de ani , femeile au o memorie mai bună decât bărbații. Cu toate acestea, după menopauză, din cauza scăderii estradiolului, memoria se deteriorează. Scade și capacitatea de a învăța și asimila informații noi.

Citeste si  Scapa de kg in plus si du o viata sanatoasa! 25 de obiceiuri care te va ajuta sa iti imbunatatesti sanatatea

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!