Care este diferența dintre creierul unei femei și cel al unui bărbat?

Care este diferența dintre creierul unei femei și cel al unui bărbat?

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 January 2021 in CuriozitățiSanatateStiinta

Câte glume și anecdote nu s-au făcut despre logica feminină! Există într-adevăr diferențe între creierul feminin și cel masculin? Da este. Și iată-le:

1. Creierul unei femei este în medie cu 8-13% mai mic decât cel al unui bărbat. În ciuda acestui fapt, nivelul de inteligență al femeilor este același. Doar că greutatea unei femei este mai mică decât cea a unui bărbat. De aici diferența.

2. La femei, dimensiunea polului frontal drept, a girusului hipocampic, a talamusului și a altor părți este mai mare. Poate de aceea femeile sunt considerate mai emoționale. Dar și aici, nu totul este atât de simplu, deoarece amigdala, care este responsabilă doar pentru emoții, este mai mare la bărbați.

3. Conexiunile interneuronale la femei sunt mai bine dezvoltate între emisferele dreapta și stânga iar la bărbați, în interiorul emisferei. Oamenii de știință speculează că acesta este motivul diferenței în abilitățile sociale dintre femei și bărbați. Femeile au abilități sociale mai bine dezvoltate, pot rezolva mai multe probleme simultan. Bărbații au o legătură mai bună cu realitatea și coordonarea.

4. Când se procesează date verbale în creierul feminin, cele două emisfere funcționează simultan. Bărbații folosesc o emisferă pentru asta.

5. S-a dovedit că femeile au simțuri mai bine dezvoltate, precum:

  • auz;
  • simțul mirosului;
  • percepția gustului.

De asemenea, bărbații și femeile percep culorile complet diferit . Portocaliul arată mai roșu pentru bărbați decât pentru femei. În plus, bărbaților le este mai dificil să diferențieze nuanțe de verde, galben sau albastru. Femeile diferențiază mult mai multe nuanțe de culoare.

6. Memoria și emoțiile depind în mod direct de modul în care funcționează emisferele creierului la femei și bărbați. Într-o stare de stres, bărbații au o activitate pronunțată a emisferei drepte, iar emisfera stângă, în acest moment, este în repaus. La femei, totul este opusul. Ele, la stres, activează emisfera stângă. Din acest motiv, bărbații își amintesc mai bine esența a ceea ce s-a întâmplat, iar femeile observă toate detaliile emoționale.

7. Până la 45 de ani , femeile au o memorie mai bună decât bărbații. Cu toate acestea, după menopauză, din cauza scăderii estradiolului, memoria se deteriorează. Scade și capacitatea de a învăța și asimila informații noi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!