Care este cel mai important lucru în viață, sau ascultă-te pe tine și devii fericit

Care este cel mai important lucru în viață, sau ascultă-te pe tine și devii fericit

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 November 2022 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Toată lumea se gândește la această întrebare mai devreme sau mai târziu. Cel mai important lucru din viață este destul de dificil de găsit până când te apropii de sfârșitul vieții. De îndată ce viața din orice motiv se apropie de sfârșit, principalul lucru devine din ce în ce mai evident. Cred că mulți ar dori să afle aceste lucru înainte să ajungă acolo.

Bronnie Ware a lucrat într-un ospiciu. Sarcina ei era să atenueze starea pacienților aflați pe patul moarte. Bronnie și-a petrecut cu ei ultimele zile și ore din viața. Vorbind cu pacienții aflați pe patul de moarte, ea a aflat ce regretă cel mai mult oamenii la sfârșitul vieții, care este cel mai important lucru pentru ei și ce ar dori să schimbe dacă ar mai avea ocazia.

Ce regretă oamenii când sunt pe patul de moarte:

1. Regret că nu am avut curajul să trăiesc viața care mi se potrivea, nu viața pe care o așteptau alții de la mine.

Acesta este cel mai frecvent regret în rândul oamenilor. Când oamenii își dau seama că viața lor s-a terminat, pot privi înapoi și pot vedea cu ușurință ce vise au lăsat neîmplinite. Este foarte important să încerci să realizezi măcar unele dintre dorințele tale principale în timpul vieții tale. Din momentul în care îți pierzi sănătatea, este prea târziu să faci ceva.

Sănătatea aduce acea libertate pe care nu toată lumea o înțelege până nu o pierde.

2. Îmi pare rău că am muncit atât de mult.

Majoritatea bărbaților au avut acest sentiment. Și-au regretat tinerețea și relațiile lor. Și unele femei au exprimat un astfel de regret. Toți bărbații au regretat profund că și-au petrecut o mare parte a vieții în muncă monotonă pentru a-și câștiga existența și a avea familia tot ce își dorea dar au pierdut timpul pe care îl puteau petrece împreună.

Simplificarea stilului de viață poate reduce nevoile financiare de care crezi că ai nevoie. Creând mai mult spațiu în viața ta, devii mai fericit și mai deschis către noi posibilități.

3. Îmi pare rău că nu am avut curajul să-mi exprim sentimentele.

Mulți oameni au renunțat la dorințe pentru a menține anumite relații cu ceilalți. Drept urmare, s-au mulțumit cu o existență mediocră și nu au devenit niciodată ceea ce își doreau. Apariția multor boli a fost asociată cu sentimente de amărăciune și indignare.

Nu putem controla reacțiile celorlalți. Cel mai bine este să eliminați relațiile nesănătoase din viața voastră într-un fel sau altul.

4. Îmi pare rău că nu am ținut legătura cu prietenii mei.

Adesea, unii oameni chiar nu și-au dat seama de beneficiul de a păstra legătura cu vechii lor prieteni până nu au ajuns pe patul morții și din păcate nu a fost posibil întotdeauna să-i găsească. Mulți s-au trezit atât de cufundați în propriile lor vieți încât au lăsat să treacă peste prietene ani de zile. Tuturor le este dor de prietenii lor când mor.

Orice persoană care duce un stil de viață activ tinde să subestimeze valoarea prieteniilor. Dar atunci când este la un pas de moarte, aspectele materiale ale vieții își pierd sensul. Desigur, oamenii vor ca afacerile lor financiare să fie meargă bine cât mai mult posibil. Prin acestea vor să aducă unele beneficii celor pe care îi iubesc. Dar, de obicei, sunt deja prea bolnavi și obosiți pentru a face față acestei sarcini.

5. Îmi pare rău că nu mi-am permis să fiu mai fericit.

Acest tip de părere de rău era surprinzător de comun. Mulți nu au înțeles pe deplin că fericirea lor este o chestiune de alegere. Erau în captivitatea „confortului” și a modului de viață obișnuit. Din cauza fricii de schimbare, ei s-au prefăcut față de ceilalți și față de ei înșiși că sunt mulțumiți de viața lor.

Moartea ne ajută să înțelegem ce este cel mai important în viață. Să învățăm să înțelegem asta mult mai devreme.

Îți poți schimba viața oricând, dar nu după ce mori. Ascultă-te pe tine și fii fericit.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!