Acest articol este despre cum să-ți îmbunătățești viața, fiind mai atent față de tine, acțiunile tale și gândurile tale. Dumnezeu nu pedepsește niciodată și pe nimeni. Toate pedepsele vin din interiorul omului.
Să vorbim acum despre karma. Când sufletul vine pe Pământ, el are deja anumite sarcini karmice. Karma este, de asemenea, legea cauzalității. Din partea noastră există anumite acțiuni și fapte care conduc întotdeauna la anumite consecințe.
Să ne întoarcem la pedepse. Fiecare om se pedepsește pe sine însuși. În tot și întotdeauna. În principiu, pentru majoritatea oamenilor, este dificil să accepte acest lucru, deoarece mulți dintre ei preferă să se considere victime. Este mai ușor să trăiești astfel.
Cu toate acestea, dacă ne oprim să ne gândim, întotdeauna există motive pentru ceea ce ni se întâmplă în viața noastră. Iar aceste motive le creăm cu mâinile noastre.
Foarte des, când am uitat deja tot ceea ce am făcut din partea noastră, ne confruntăm cu o anumită situație la care ne întrebăm: „De ce?”. Poate că nici măcar nu vă imaginați din ce cauză vin anumite consecințe.
Nu trebuie să mergem departe. De exemplu, o mamă își iubește foarte mult copilul ei și îi permite să facă orice își dorește. Ea îi cumpără tot ce vrea el. Încurajează orice dorință, orice acțiune. Copilul crește și devine egoist. Cine l-a făcut astfel? Răspunsul este evident. În final, copilul, potrivit spuselor mamei, va fi „nerecunoscător” față de ea. Și exemple de acest fel sunt foarte frecvente. Așa cum se spune, facem, iar apoi ne mirăm „de ce?”.
În acest articol am pregătit două practici pentru voi, care mă ajută pe mine personal să devin puțin mai înțeleaptă în această viață.
Practica „Linia vieții”
Închideți ochii și în mod imaginar, urmați linia vieții voastre în direcție inversă, gândindu-vă la ceea ce se întâmplă în prezent la voi. Nu vă grăbiți. La un moment dat, ajungând la un anumit punct din viața voastră, veți înțelege brusc că rădăcinile cresc exact de aici.
Practica „Uită-te la tine însuți”
Înainte de a vă reproșa vouă sau altcuiva problemele voastre, întrebați-vă: „Bine. Dar eu însumi nu fac / nu gândesc / nu acționez / nu trăiesc așa? Eu sunt un exemplu și un model în această privință?”. Foarte probabil veți primi un răspuns negativ, iar apoi trageți concluziile singuri. Încercați și veți fi surprinși cât de corectă poate fi viața cu voi.
Prin urmare, atunci când cineva spune: „Dumnezeu mă pedepsește” – nu, nu este așa. Tu te pedepsești pe tine însuți prin lipsa conștientizării într-o anumită situație. Când privim dintr-o perspectivă mai largă, imaginea devine mai clară.