Caisele uscate curăță vasele de sânge, iar stafidele calmează nervii. 6 fructe uscate în loc de pastile

Caisele uscate curăță vasele de sânge, iar stafidele calmează nervii. 6 fructe uscate în loc de pastile

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Nu este întotdeauna necesar să luați pastile de la primele simptome ale unei afecțiuni. Uneori puteți să renunțați complet la ele, dacă înlocuiți medicamentul cu fructe uscate.

Iată 6 fructe uscate care pot înlocui pastilele:

1. Smochine uscate

Tusea seacă este adesea un fenomen rezidual după răceală și este foarte dificil de tratat. Experții recomandă tratarea cu smochine uscate: „Ajută la scăderea unei tuse debilitante și, de asemenea, redă roșeața din obraji. Smochinele cresc nivelul de fier din sânge, acestea având mai mult fier chiar și decât ​​merele ”, explică ei.

Proprietățile diuretice ale smochinelor au un efect benefic asupra rinichilor. Iar calciu, fosforul, iodul, potasiul, bromul, manganul, sulful, vitaminele A, C, B₁, B₂ ajută esofagul să funcționeze mai bine. Smochinele sunt, de asemenea, importante pentru sistemul cardiovascular: în caz de insuficiență venoasă, reduce coagularea sângelui, previne dezvoltarea hipertensiunii și calmează bătăile inimii prea frecvente.

2. Caise uscate

Acest fruct uscat are, de asemenea, un efect bun asupra sistemului circulator. Substanțele care fac parte din caisele uscate, dilată și curăță vasele de sânge. Magneziul, care este conținut în caisele uscate, ameliorează spasmele pereților vaselor de sânge. Îmbunătățește starea întregului organism, iar o bună circulație a sângelui face minuni.

Starea rinichilor și a inimii se îmbunătățește, munca creierului se îmbunătățește, memoria se îmbunătățește. „Actori, studenți, toți cei care au nevoie să-și amintească o cantitate mare de informații, vă sfătuim să mâncați zilnic cel puțin 50 de grame de caise uscate”, adaugă experții.

Datorită cantității mari de magneziu, caisele uscate pot înlocui cu succes medicamentele scumpe, care sunt adesea prescrise femeilor însărcinate. În plus, ajută la depășirea stresului și crește nivelul hemoglobinei din sânge.

3. Stafide

Strugurii uscați, datorită compoziției lor, ajută foarte mult la calmarea nervilor. Experții consideră că este un remediu excelent pentru iritabilitate, dar avertizează că pentru persoanele care sunt predispuse la creșterea în greutate, stafidele ar trebui consumate cu moderare datorită conținutului ridicat de zahăr.

Cu toate acestea, conține multe substanțe utile. De exemplu, potasiul, care este capabil să prelungească tinerețea corpului. „Conținutul ridicat de potasiu activează regenerarea țesuturilor și întărește sistemul cardiovascular”, explică experții. Pentru persoanele care suferă de anemie, stafidele vor fi, de asemenea, o minune.

4. Prune uscate

Aceste fructe sunt bogate în fibre, acizi organici și oligoelemente utile. Prunele ne îmbunătățesc metabolismul, funcția intestinului și normalizează tensiunea arterială. De asemenea, sunt bune pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.

5. Ananas uscat

Desigur, fructele proaspete sunt mult mai plăcute decât fructele confiate. Dar și uscat, ananasul își păstrează proprietățile utile și ajută la menținerea tonusului, la depășirea excesului de greutate și chiar la prelungirea tinereții datorită potasiului și cuprului din compoziția sa. Substanța rară bromelaină conținută în ananas este un complex de enzime vegetale. Reglează digestia și combate inflamațiile.

6. Cireșe uscate

Cireșele vor aduce cele mai multe beneficii locuitorilor din orașe, deoarece elimină perfect substanțele chimice din corp. Toate acestea se datorează cantității mari de pectină, care ajută la adunarea substanțelor chimice nocive și la îndepărtarea lor din corp fără a intra în fluxul sanguin. În plus, cireșele uscate sunt un excelent antiseptic și expectorant.

„Pentru cei care suferă de convulsii, este util să mănânce cireșe în mod regulat, deoarece au o combinație benefică de oligoelemente precum potasiu, magneziu, vitamine A, C, PP și acizi organici “, au spus experții.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!