Buddha: „Nu asculta pe nimeni, ascultă-te doar pe tine.”

Buddha: „Nu asculta pe nimeni, ascultă-te doar pe tine.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 February 2021 in CitateDezvoltare PersonalaLecții de viațăViata

Siddhartha Gautama Buddha este un maestru spiritual indian care a fondat budismul, o învățătură crezută de milioane din întreaga lume. Siddhartha înseamnă „cel care își atinge obiectivele”. S-a născut într-o familie regală hindusă, dar la 29 de ani și-a părăsit palatul pentru a-și întâlni supușii. În ciuda eforturilor tatălui său de a-l ascunde de boală, bătrânețe și suferință, Siddhartha reușește să vadă un bătrân, un om bolnav și un mort.

Nenumărate sunt gândurile înțelepte moștenite de la prinț, care și-a petrecut 45 de ani din viață predând și luminând zeci de mii de oameni. Am ales doar pe unele dintre ele. Vă dorim să aveți inimi deschise pentru a auzi această înțelepciune și călătoriile lungi pentru a o experimenta.

1. Cel care iubește poate realiza chiar și imposibilul.

2. Puteți face două greșeli pe drumul către adevăr: să nu mergeți pe mai multe sau să nu mergeți deloc.

3. Nu credeți nimic, indiferent unde l-ați citit sau cine l-a spus, chiar dacă l-am spus eu, cu excepția cazului în care este în acord cu propriul dvs. bun simț.

4. Nu văd niciodată ce se face, văd doar ce rămâne de făcut.

5. Nu asculta pe nimeni, ascultă-te doar pe tine.

6. Pentru a trăi o viață generoasă, nu trebuie să consideri nimic ca fiind al tău atunci când ești înconjurat de abundență.

7. Zeci de lumânări pot fi aprinse de una fără a-i scurta viața. Fericirea nu scade dacă este împărtășită.

8. Nu trăiți în trecut, nu visați viitorul, concentrați-vă asupra prezentului.

9. Suntem modelați de gândurile noastre, suntem ceea ce gândim. Când mintea este pură, bucuria o urmează ca o umbră care nu o părăsește niciodată.

10. Este treaba ta să descoperi chemarea ta și apoi să te dedici din toată inima ei.

11. Dacă munca pe care o faci nu te face fericit și nu te motivează să te dezvolți, atunci trebuie să o schimbi. Aveți o viață în față în care să lucrați, așa că nu vă pierdeți zilele cu ceva care nu vă place.

12. Majoritatea oamenilor au multe temeri care stau în calea viselor lor. Poate că și tu ești unul dintre ei. Este posibil să aveți o listă de dorințe pe care nu o veți îndeplini niciodată, deoarece vă este frică de ceea ce vor crede alții. Când vă eliberați mintea de frică, viața vă va fi mai deschisă.

13. Nu vei fi pedepsit pentru mânia ta, vei fi pedepsit de mânia ta.

14. Orice credem, devenim.

15. Nu cred în soarta care îi revine omului, indiferent de ceea ce ar face. Cred în soarta care îi revine celor care nu fac nimic.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!