Dr. Alexandr Fedorovici, doctor în științe medicale. – Corpul subtil al omului reprezintă o structură care împiedică descompunerea corpului fizic și controlează funcțiile organismului nostru. Prin urmare, cauzele bolilor grave ale omului sunt legate de tulburările energetice din corpul său subtil. Bolile cronice sunt precedate de afectarea corpului subtil, iar apoi boala se manifestă la nivel fizic, – susține doctorul în științe medicale Alexandr Fedorovici.
Potrivit lui Alexandr Fedorovici, la baza proceselor care distrug corpul subtil al oamenilor se află două motive principale – gândurile negative proprii și gândurile negative ale altora.
În articolele și cărțile sale, Alexandr Fedorovici nu explică doar cum gândurile afectează sănătatea omului. El explică și ce este boala din perspectiva Naturii. De fapt, Alexandr Fedorovici este convins că aceste cunoștințe erau deținute și de strămoșii noștri.
Potrivit lui Alexandr Fedorovici, strămoșii noștri știau cât de puternică este energia gândului. Aceste cunoștințe străvechi sunt codificate sub formă de metafore.
Astfel, gândurile au calități asemănătoare cu cele patru elemente naturale. Gândurile curg ca apa. Gândurile sunt asemănătoare cu focul. Pot aprinde scântei și pot stinge scânteia gândului. Strămoșii noștri au comparat gândurile cu aerul. Ele pot zbura, se pot ridica și pot dispărea. Iar în vârtejul propriilor gânduri, poți să te pierzi. Gândurile sunt asemănătoare cu pământul. Te poți ascunde în ele. Ele pot deveni pământești.
Există metafore în care gândul este comparat cu un obiect. La fel ca un lucru, gândurile se pot pierde, găsi, simți. Oamenii le schimbă și le investesc în minte.
Din expresiile create de alții, se pare că gândurile pot fi percepute de toate simțurile. De exemplu, le poți vedea – să distingi gândul luminos, întunecat sau aprins. Gândurile le poți auzi. Ele strigă, cer, șoptesc. Te poți atinge de gânduri și simți dacă sunt grele sau ușoare, reci sau calde. Gândurile au un gust propriu – amărui sau dulci. Ele pot fi identificate după miros (gândurile care miroase urât).
În unele fraze pe care le folosim și astăzi, gândurile pot acționa după cum vor. Ele bat, pătrund în conștiință, urmăresc, se strecoară în minte. Gândurile pot fi agresive față de om: pot răni, roade, chinuie, înțepa, apăsa, deranja. De asemenea, omul acționează asupra gândului. Poate să-l distorsioneze, să-l distrugă, să-l alunge din minte.
“Nu poți vindeca organismul fără a-ți schimba gândurile”
Alexandr Fedorovici consideră că starea organismului nostru, în cazurile în care sunt excluse leziunile mecanice (de altfel, Alexandr Fedorovici consideră că astfel de leziuni nu sunt întâmplătoare), depinde de starea corpului subtil. Și toate încălcările din corpul subtil sunt cauzate de emoții, gânduri și dorințe ale omului care intră în conflict între personalitate (legată de corp) și suflet (partea care dă viață acestei personalități).
– Gândurile și dorințele omului, declanșate de nemulțumirea față de propria sa stare în acest corp, cauzează boli grave. Boala omului este o frână pe care Natura o apasă. O astfel de frână nu îi permite omului să atingă obiective care sunt în contradicție cu Natură, – explică Alexandr Fedorovici.
Prin urmare, pentru tratarea oricărei boli, este necesară în primul rând armonizarea gândurilor pacientului. Când omul renunță la planurile sale agresive față de lumea înconjurătoare, atunci Natura nu va mai dori să-l oprească, să apese frâna, limitând posibilitățile fizice ale acelei persoane.
Despre faptul că tratamentul unui bolnav trebuie să înceapă prin schimbarea modului său de gândire, a vorbit și cercetătorul japonez, susținător al vindecării naturale, Kazuo Nishi. Referindu-se la vindecătorii antici din Est, Nishi susținea că nu poți vindeca organismul unui bolnav fără a reconstrui percepția sa asupra lumii într-una mai armonioasă, fără a înlocui gândurile sumbre cu gânduri luminoase.
Structurile subtile ale corpului uman pot fi afectate atât de gândurile negative proprii, cât și de gândurile negative ale altora. Acest “atac” este cu atât mai puternic cu cât persoana căreia i se adresează gândul negativ are mai puțină încredere în sine, crede Alexandr Fedorovici.
Potrivit cercetătorului, omul nu este vulnerabil la influența gândurilor negative ale altora decât în cazul în care este încrezător în sine și liniștit, dacă știe adevărata sa menire în viață. Dacă nu se ține de ceea ce este iluzoriu și supus distrugerii în gândurile sale și se concentrează pe ceea ce este etern. Doar în acest caz omul este invulnerabil, deoarece energia sa este una cu energia Universului.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.