Bolile încep din suflet. Învață cum să-ți controlezi emoțiile!

Bolile încep din suflet. Învață cum să-ți controlezi emoțiile!

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 December 2020 in PersonalitatePsihologieSanatateSfaturiViata

Crezi că te cunoști bine pe tine și pe corpul tău. Dar, de fapt, există multe lucruri pe care nu le știai, inclusiv despre funcționarea corpului nostru. Astăzi îți vom spune cum influențează emoțiile apariția bolilor.

Tensiunea musculară provoacă dureri

Știm cu toții că motivul multor boli este stresul și, în special, disfuncția sistemului nervos central. Abilitatea de a putea controla emoțiile nu este doar o cerință a epocii noastre, ci este, de asemenea, capacitatea de a te proteja de bolile psihice și fizice.

Orice emoție negativă este însoțită de o tensiune musculară. Corpul răspunde la fiecare emoție, mai ales dacă este vorba de stres, atunci se creează tensiune în țesutul muscular. De multe ori oamenii nici măcar nu observă acest lucru, deoarece stresul devine o stare normală pentru ei.

De ce este atât de important ca mușchii să fie relaxați?

Tensiunea musculară constantă duce la boli. Încearcă doar să îți încordezi mușchii frunții timp de 20 de minute. În cele din urmă vei simți o durere de cap. Același lucru se întâmplă și cu alte părți ale corpului nostru. De fapt, 80% dintre oamenii suferă de dureri de cap tocmai din cauza tensiunii constante a mușchilor frunții.

Imunitate scăzută

Emoțiile negative cauzează slăbirea imunității. La urma urmei, celulele care nu primesc suficienți nutrienți pur și simplu nu sunt capabile să lupte împotriva microorganismelor patogene care vin din exterior. Prin urmare, corpul devine slăbit.

Chiar dacă oamenii încep să ia vitamine și să consume mai multe alimente sănătoase, stresul tot nu va permite acestor nutrienți să ajungă la celule. Pereții capilarelor devin tensionați și procesul de hrănire se slăbește.

De asemenea, acest lucru ne complică procesul de excreție a deșeurilor, iar toxinele se vor aduna și vor începe să ne distrugă corpul din interior.

Nu te speria de visele urâte

Visele urâte sunt doar o reacție a creierului la stresul și emoția pe care le simțiți în timpul zilei. De fapt, toată lumea are parte de vise urâte. Dar cu cât o persoană este mai obosită, sensibilitatea la acest proces va crește. Oamenii sănătoși au, de asemenea, aceste afecțiuni, dar creierul nu reacționează la ele atât de brusc și este posibil ca oamenii să nu-și amintească.

Aici principalul lucru nu este să îți fie frică de lucrurile care se întâmplă într-un vis, ci să înțelege că acesta este doar un proces fiziologic normal. Cu cât te sperii mai tare la vise, cu atât vei avea mai multe șanse să te trezești în mijlocul nopții.

Nu te uita noaptea la ceas

Când te trezești în miezul nopții sau dimineața, nu te uita niciodată la ceas. Deoarece te poate duce în eroare și te poți panica.

Acest lucru se întâmplă adesea atunci când ne este frică să nu întârziem dimineața sau atunci când suntem prea entuziasmați înainte de un eveniment important. Cu cât ești mai stresat când te uiți la ceas, cu atât mai mult te vei obișnui să te trezești panicat la ora 3 sau 4 noaptea.

Sfaturi pentru îmbunătățirea somnului

1. Nu spune niciodată nu poți adormi sau că nu te poți trezi la o anumită oră, de exemplu, la ora 5 dimineața.

2. Nu te uita niciodată la ceas când te trezești foarte devreme, deoarece vei înregistra ora trezirii.

3. Nu spune niciodată că poți dormi numai după ce ți-ai luat pastile. De fapt, pastilele nu te fac să dormi. Ele doar îți dau o stare de relaxare pentru a putea adormi mai ușor. Încearcă doar să te relaxezi fără pastile.

4. Nu spune niciodată că televizorul, ceasul sau alte zgomote te împiedică să dormi. Este doar o dependență psihologică de liniște, care nu te afectează cu adevărat, doar faptul că te concentrezi pe zgomot nu te lasă să adormi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!