Bine de știut: peștele de râu care conține mai mult omega-3 decât somonul

Bine de știut: peștele de râu care conține mai mult omega-3 decât somonul

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Când decidem să ne schimbăm stilul de viață de la cel obișnuit la cel sănătos, de regulă, începem prin a ne revizui alimentația. Unul dintre cele mai bune ingrediente în majoritatea dietelor este considerat a fi peștele de mare. Are o cantitate mare de vitamine, microelemente, acizi grași mono și polinesaturați (atât de necesari inimii, vaselor de sânge și creierului), aminoacizi esențiali și proteine ​​ușor digerabile.

Din păcate, există o gamă destul de limitată a acestui tip de aliment. În ciuda faptului că în multe țări se consumă până la câteva sute de tipuri de pește, magazinele noastre ne oferă o gamă redusă, în general merluciu, macrou, hering ca pe vremuri.

Există, desigur, somon, păstrăv și alte specii, dar:

  1. în primul rând, pentru mulți (în special pentru pensionari, și nu numai) astfel de specii sunt scumpe;
  2. în al doilea rând, cel mai adesea sunt vândute congelate (adică își pierd în mare măsură proprietățile benefice);
  3. în al treilea rând, sunt vândute în formă sărată, iar apoi, din cauza conținutului ridicat de clorură de sodiu, apare o întrebare controversată: ”mai conține ceva sănătos acel pește?„

Și cumva trebuie să îți diversifici alimentația pentru a beneficia de toate vitaminele și mineralele necesare organismului. Prin urmare, dacă sunteți o persoană sănătoasă și lucrați deja cu minuțiozitate pentru a vă îmbunătăți dieta, atunci vă recomand să acordați atenție unor tipuri foarte sănătoase de pești de râu.

Iar astăzi vom vorbi despre avantajele unuia dintre ei. Acest pește se numește somn.

5 beneficii pentru sănătate ale somnului (peștele, să nu confundăm)

Somnul este un pește de apă dulce fără solzi. Acest tip de pește trăiește foarte mult timp, ajungând la dimensiuni destul de mari. Greutatea maximă a unui somn prins vreodată a fost de 306 kg.

Peștele este foarte, foarte valoros pentru organismul nostru. Iată care sunt avantajele consumului cărnii de somn:

1. Conținut ridicat de acizi grași polinesaturați Omega-3

Acizii grași Omega-3 sunt esențiali pentru funcționarea normală a organismului. Acest acid gras protejează pereții vaselor de sânge de depozitele de colesterol „rău”, subțiază sângele, întărește vasele de sânge și normalizează tensiunea arterială.

Dintre toate speciile de pești de râu, în somn, conținutul acestei substanțe este maxim. Iar cu cât peștele este mai mare, cu atât conține mai mulți Omega-3. Prin urmare, este mai bine să cumpărați un kilogram de carne de somn dintr-un peste mare decât un pește mic care cântărește 1 kg. Chiar dacă înghețați o astfel de carne, cantitatea de Omega-3 nu se va diminua cu mult.

2. Bogat în vitamina B12

Această vitamină asigură metabolismul, formarea celulelor sanguine și funcționarea sistemului nervos. Pe site avem un articol aici despre pericolul și daunele pentru organism ale dezvoltării anemiei cu deficiență de B12. Dacă mănânci în mod regulat carne de somn, această problemă nu va apărea.

3. Bogat în vitamina D

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!