Bine de știut: cel mai bun aliment natural pentru creier

Bine de știut: cel mai bun aliment natural pentru creier

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

4. Bogate în antioxidanți

Nucile conțin polifenoli, flavone și terpene – substanțe care oferă efecte antioxidante și protejează membranele celulare de deteriorarea radicalilor liberi. Prin urmare, puteți reduce riscul de a dezvolta diferite boli ale sistemului nervos, inimii și vaselor de sânge prin adăugarea acestui produs în dietă.

5. Vindecă intestinele

Oamenii de știință au efectuat un studiu în care 194 de participanți au mâncat 43 g de nuci zilnic timp de opt săptămâni. Apoi, de la subiecți au fost prelevate probe de scaun. S-a dovedit că dieta experimentală a crescut numărul de bacterii benefice din microfloră și a îmbunătățit astfel starea intestinului. Studiul pare promițător, iar autorii lui cred că sunt necesare proiecte suplimentare în această direcție.

De asemenea, țineți minte: nucile sunt foarte bogate în calorii – nu abuzați de ele. Abuzul de nuci poate afecta digestia și poate crea o sarcină crescută asupra pancreasului și a altor organe.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!