Beneficiile și rolul vitaminei K pentru organismul nostru

Beneficiile și rolul vitaminei K pentru organismul nostru

Publicat de Tudor Mihalache pe 29 July 2022 in SanatateSfaturiStiinta

Vitamina K este prezentă în cantități semnificative în ficatul de animal. De exemplu, în 100 grame de ficat de vită, conținutul său este de 600 mcg, în timp ce în carne este mult mai puțin, 150 mcg la 100 g de produs.

Uleiul de rapiță este bogat atât în omega-3, cât și în vitaminele E și K, care sunt foarte benefice pentru sănătate. Mai mult, uleiul de rapiță are o proprietate specială. Nu numai că este o sursă de vitamine, dar ajută și la transportul și absorbția altora în corp.

De aceea este atât de important ca toate tipurile de legume crude să fie consumate cu cantitatea potrivită de grăsime, astfel încât să ne asigurăm că cel mai important lucru din alimente este absorbit de organismul nostru.

După cum spun specialiștii, este important să asigurăm aportul de vitamina K prin adăugarea în alimentație de alimente cu frunze verzi în combinație cu grăsimi vegetale și animale. De asemenea, ar trebui să evităm luarea de antibiotice și aspirine fără prescripție medicală, deoarece acestea perturbă sinteza vitaminei K în intestin. Consumul de alcool și băuturi carbogazoase dublează nivelul de vitamina K din organism.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Tudor Mihalache