Beneficiile și efectele mai puțin bune ale gumei de mestecat. 8 lucruri bine de știut pentru cei care au acest obicei

Beneficiile și efectele mai puțin bune ale gumei de mestecat. 8 lucruri bine de știut pentru cei care au acest obicei

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 December 2020 in CuriozitățiSanatateSfaturi

De-a lungul istoriei sale, omenirea a mestecat totul, de la rășină și parafină până la mentă. De exemplu, acum 5.000 de ani oamenii mestecau deja rășină de mesteacăn. Acesta are proprietăți antiseptice și alte proprietăți de vindecare. Se pare că și guma de mestecat are mai multe beneficii decât simpla respirație curată și plăcerea de mestecare.

Iată care sunt principalele efecte ale gumei de mestecat

Influențează starea dinților

Bun: guma de mestecat fără zahăr este un agent anti-bacterian eficient. Protejează dinții de gingivită și alte boli, producând mai multă salivă, și spală acizii și reziduurile alimentare. Întărește smalțul datorită fosfaților și calciului.

Rău: Guma de mestecat cu zahăr are un efect negativ asupra dinților. Bacteriile care înfundă cavitatea bucală digeră zahărul înainte de a ajunge în stomac – astfel se formează placa pe dinți. De asemenea, cauzează carii premature.

Îmbunătățește memoria

Guma de mestecat îmbunătățește ritmul cardiac, circulația sângelui și aportul de oxigen către creier. Abilitățile cognitive sunt îmbunătățite: rezistență, procesul de formare a gândirii și a deciziei, memoria. Din păcate, acest proces este de scurtă durată: durează atât timp cât mestecați gumă înainte sau după o activitate.

Ajută la slăbit

Bine: guma de mestecat înlătură pofta de mâncare. După ce au mestecat-o ​​dimineața, oamenii au avut mai puțină poftă de mâncare. Guma de mestecat este dulce și săracă în calorii, deci poate înlocui gustările. Eliberare crescută de energie, metabolism îmbunătățit, senzație de sațietate.

Rău: Totuși, guma de mestecat nu va înlocui un mic dejun complet. În ciuda faptului că dă senzație creierului de mâncare, precum și influențarea la producerea unei cantități mari de salivă, guma de menta provoacă dorința de a mânca alimente dăunătoare, alimente prea bogate în calorii, dar nu sănătoase.

Duce la probleme cu maxilarul

Mestecarea constantă a gumei duce la tulburări la nivelul articulațiilor și mușchilor maxilarului. Orice mișcare a maxilarului – procesul de mâncare, râs, conversație obișnuită – este însoțită de senzații dureroase care se răspândesc către gât și umeri. Riscul crește cel mai mult în timpul stresului, atunci când o persoană strânge nervos dinții.

Afectează sistemul digestiv

Bine: salivația excesivă în timpul mestecării stomacul dimineața. Unii medici cred că guma de mestecat este mai bună decât medicamentul, combate senzația de a voma, disconfortul stomacului, greața.

Rău: Vă poate face rău dacă aveți un stomac sensibil sau indigestie. Când mestecați, porțiuni mici de aer sunt înghițite, ajung în stomac și pot provoca flatulență.

Arsurile la stomac scad

Guma de mestecat reduce aciditatea stomacului, iar o cantitate mare de salivă se amestecă și neutralizează acidul după o masă grea. Ajută la reflux acidului și reduce arsurile la stomac.

Afectează creierul

Bine: în mod surprinzător, guma de mestecat are proprietăți anti-stres, vă poate ridica spiritul. Nivelul hormonului de stres cortizol scade, iar simpla mișcare a mesteca gumă la mulți oameni este asociată cu relaxarea. Anxietatea și depresia se elimină și starea de spirit se îmbunătățește.

Rău: Presiunea constantă asupra maxilarelor în timpul mestecării duce la migrene și dureri de cap. În cel mai rău caz, duce la dureri de cap cronice. Deci, dacă sunteți predispus la migrene, ar trebui să evitați guma de mestecat.

Îți place să mesteci gumă? Ai observat modificări pozitive în corpul tău în timpul mestecatului?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!