Mulți oameni sunt sceptici cu privire la post, pentru că nu li se pare comod să-și facă corpul să sufere în mod deliberat și să se epuizeze. Însă dacă vă spun că astfel de proceduri pot fi… benefice organismului? Desigur, nu vorbim despre momentul în care, dintr-un motiv sau altul, o persoană este obligată să renunțe la mâncare.
S-a dovedit că refuzul controlat al alimentelor curăță organismul și îmbunătățește funcționarea TOATE sistemele acestuia. Dar trebuie să abordați acest lucru cu înțelepciune și numai după consultarea unui medic.
Probabil vei fi surprins dacă îți spun că postul terapeutic are mai multe avantaje. Sunt sigur: după ce ai citit aceste lucruri, vei începe să ai o altă atitudine față de renunțarea voluntară la mâncare.
Deci, iată care sunt beneficiile postului terapeutic:
Postul favorizează pierderea în greutate. Postul te poate ajuta să slăbești. Doar că trebuie să abordați această procedură cu înțelepciune! Studiile au arătat că doar postul controlat pentru un anumit număr de ore ajută la arderea mai multor calorii decât în timpul unei diete obișnuite. Motivul este că în acest fel organismul tău nu are nevoie de zahăr, deoarece folosește grăsimea ca principală sursă de energie. De aceea, mulți sportivi folosesc deseori postul pentru a reduce procentul de grăsime corporală înainte de competiții.
Postul reglează producția de insulină. Abstinența de la alimente pentru o perioadă de timp are un efect pozitiv asupra sensibilității la insulină. Asta înseamnă că carbohidrații sunt transformați mai repede decât atunci când faci mișcare. După cum știți, insulina este responsabilă pentru nivelul de glucoză din sânge.
Postul accelerează metabolismul. Postul intermitent permite sistemului tău digestiv să se „odihnească” din când în când, forțând astfel metabolismul să se „trezească”. Iar când metabolismul este activat, organismul funcționează mult mai bine. În plus, îmbunătățește funcția intestinală.
Postul promovează longevitatea. Credeți sau nu, dar acesta este unul dintre secretele longevității. Studiile au arătat că speranța de viață a oamenilor din diferite culturi depinde de dietă. Nu este nimic surprinzător în asta, totul este natural: cu cât mănânci mai puțin, cu atât metabolismul este mai bun , cu atât corpul tău este mai tânăr. Odată cu îmbătrânirea, totul este exact invers.
Postul te face să simți foame. Vei putea simți foame reală când mănânci la fiecare 3-4 ore? Desigur că nu. Pentru a experimenta un astfel de sentiment, trebuie să așteptați de la 12 la 24 de ore. Postul favorizează activarea unor hormoni speciali care sunt responsabili pentru senzația de foame. Și când totul este în regulă cu sistemul hormonal, creierul primește semnalele potrivite, iar întregul corp funcționează ca un mecanism coordonat.
Postul îmbunătățește dieta. Postul moderat poate fi o practică utilă pentru cei care suferă de supraalimentare, precum și pentru cei cărora le este greu să țină o anumită dietă din cauza muncii sau a altor factori. Acesta este modul în care poți învăța să mănânci la o oră stabilită care se potrivește stilului tău de viață.
Postul restabilește funcțiile creierului. Vei fi surprins, dar postul controlat stimulează activitatea creierului. Promovează eliberarea unei proteine speciale care determină transformarea celulelor stem în noi neuroni. Această proteină protejează, de asemenea, celulele creierului de modificările asociate cu bolile Alzheimer și Parkinson.
Citește continuarea pe pagina 2 >Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.