Beneficiile înotului pentru sănătatea fizică și psihică

Beneficiile înotului pentru sănătatea fizică și psihică

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Înotul este unul dintre cele mai populare și mai plăcute sporturi. Înotul este o activitate universală, potrivită pentru aproape toată lumea: atât nou-născuți, cât și bătrâni. Procedurile cu apă au un efect mare asupra sănătății, aspectului, dispoziției și bunăstării, așa că nimeni nu va fi deranjat de vizitarea piscinei chiar și pentru prevenire.

Iată care sunt beneficiile înotului pentru sănătate:

1# Lucrează întregul corp și mușchii

Înotul are un efect de vindecare asupra corpului. Datorită încordării uniforme pe întregul corp, și nu locală, ca în orice alte tipuri de antrenament, toate grupele musculare funcționează. În timp ce te bucuri de acest sport, mușchii se încălzesc, devin mai puternici, mai mari și mai elastici.

Nici nu mai trebuie să vorbim despre beneficiile înotului pentru coloana vertebrală! Activitățile în bazin sunt poate cea mai eficientă modalitate de a lupta împotriva bolilor, cum ar fi proeminențele, osteocondroza și altele. De asemenea, înotul ajută la îndreptarea coloanei vertebrale și la îndreptarea posturii. Cert este că atunci când suntem în apă, sarcina asupra coloanei vertebrale scade, vertebrele se relaxează, iar presiunea moderată a apei întărește grupele musculare ale spatelui și ale întregului corp. Întărește sănătatea și asigură o postură corectă, frumoasă.

2# Organele interne lucrează

În timpul înotului sunt implicate și organele interne. Datorită mișcării constante și presiunii plăcute a apei are loc un masaj ușor al corpului și, în special, al organelor interne. Acest lucru asigură funcționarea lor sănătoasă și buna funcționare a organismului. În consecință, digestia se îmbunătățește, activitatea sistemului cardiovascular, a tractului urinar și starea generală de sănătate și mușchii sunt normalizate.

3# Potrivit pentru persoanele cu dizabilități și fracturi

Înotul recreativ și sportiv pentru persoanele cu dizabilități este o opțiune excelentă pentru antrenament. Acesta este cel mai sigur mod de a practica. Datorită faptului că simțim doar 10% din greutatea corpului nostru în apă, este surprinzător de ușor să te antrenezi în apă.

Înotul ajută persoanele cu accidentări sau alte dizabilități să se mențină în formă și să își păstreze mușchii tonifiați, deoarece în apă pot înota, merge, sta în picioare și pot efectua diverse exerciții. Activitățile în apă sunt o opțiune excelentă pentru sănătate: atât fizică, cât și emoțională.

4# O opțiune bună pentru astmatici

Pentru cei care au boli ale tractului respirator, în special astm, beneficiile unui astfel de sport precum înotul în piscină sunt neprețuite. Acest tip de exercițiu crește volumul plămânilor, reduce simptomele bolii și are un efect pozitiv asupra tractului respirator în general. Aerul cald și umed din piscine creează condiții confortabile, favorabile pentru astmatici, spre deosebire de o sală de sport cu aer uscat, care poate declanșa atacuri. Cu toate acestea, este important ca piscina să nu conțină o cantitate mare de clor, care poate provoca reacții alergice.

5# Înotul arde calorii

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!