Beneficiile consumului de avocado – normalizează ritmul cardiac și îmbunătățește funcția creierului

Beneficiile consumului de avocado – normalizează ritmul cardiac și îmbunătățește funcția creierului

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Gustul de avocado este original, delicat și slab, care amintește de o pară tartă sau un dovleac. Dacă fructul este necoapte, are un gust asemănător unei pere necoapte. Când avocado se coace, acesta devine fraged, gras, ca untul.

Beneficiile avocado

Beneficiile avocado se datorează vitaminelor sale constitutive, grăsimilor vegetale, antioxidanților:

Datorită conținutului ridicat de potasiu, consumul regulat de avocado vă permite să normalizați ritmul cardiac, să îmbunătățiți funcția creierului. În general, acest fruct are un efect benefic asupra inimii, previne dezvoltarea aterosclerozei, atacurilor de cord, accidentelor vasculare cerebrale.

Avocado este benefic în caz de edem, consumul acestuia va ajuta la eliminarea excesului de lichid din corp.

Sărurile de acid folic derivate din avocado protejează femeile de can cerul de sân și bărbații de can cerul de prostată, ajută la prevenirea anemiei. Femeile însărcinate au nevoie în special de vitamina B9, deoarece deficiența sa provoacă dezvoltarea unui defect al tubului neural la făt. S-a dovedit că este mai bine să obțineți o vitamină din alimente decât să luați pastile. Prin urmare, dacă aveți contraindicații, avocado trebuie să fie prezenți pe masa viitoarei mame.

Consumul de avocado ajută la scăderea colesterolului din sânge, la îmbunătățirea funcției hepatice. Acest lucru este posibil datorită acizilor grași nesaturați și a acidului folic.

Vitamina K, conținută în avocado, ajută la normalizarea procesului de coagulare a sângelui, vindecarea rapidă a rănilor, prevenirea sângerărilor interne. Ajută organismul să absoarbă mai bine calciul, vitamina D, prevenind dezvoltarea osteoporozei. Vitamina K, care face parte din pulpa de avocado, acționează ca un puternic antioxidant, luptând cu cele mai puternice toxine din organism: aflatoxină, cumarină și altele.

Un alt antioxidant puternic conținut de avocado este vitamina C. Acesta întărește sistemul imunitar, regenerarea țesuturilor, protejează organismul de bacterii și viruși, normalizează permeabilitatea capilară, elimină toxinele, are un efect pozitiv asupra tuturor organelor, în special pancreasului și tiroidei.

Avocado este recomandat de toți nutriționiștii de top din lume, în ciuda conținutului caloric ridicat al fructului. Conține acizi grași benefici care ajută organismul să lupte împotriva supraponderabilității. Avocado este o alternativă delicioasă și sănătoasă la unt.

Avocado conține o cantitate mică de piridoxină, care este în primul rând responsabilă pentru normalizarea proceselor metabolice din organism, implicate în construcția proteinelor. De asemenea, protejează o persoană de efectele negative ale stresului, reglează sistemul nervos.

Fructul este superior majorității omologilor săi din conținutul de vitamina E, care protejează celulele de îmbătrânire, favorizează saturația de oxigen.

Avocado  oferă ajutor neprețuit în lupta împotriva demenței, bolilor cardiovasculare. Toate acestea sunt posibile datorită compoziției sale de glutation – cel mai puternic antioxidant, care este prezent în cantități mari în fruct.

Datorită fibrelor alimentare, avocado normalizează activitatea TRACTULUI GASTROINTESTINAL, iar structura uleioasă a pulpei de fructe ajută la scăderea constipației.

Nu numai fructul în sine este benefic, ci și uleiul obținut din acesta. Are aceleași calități ca și avocado în sine, dar sunt îmbunătățite de mai multe ori, deoarece concentrația de nutrienți în ulei este mai mare decât în ​​pulpă. Pe lângă industria alimentară, uleiul este folosit în cosmetologie. Ajută la îngrijirea părului, a pielii și a corpului.

Este un avocado un fruct sau o legumă?

Mulți se întreabă adesea acest lucru, este un avocado un fruct sau o legumă? Răspuns: Avocado este un fruct, deși nu este dulce.

Contraindicații pentru utilizarea avocado

Contraindicațiile pentru utilizarea avocado poate fi intoleranța individuală, boli acute ale ficatului și vezicii biliare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!