Beneficiile ceaiului de coada calului – cel mai bun diuretic pentru organism

Beneficiile ceaiului de coada calului – cel mai bun diuretic pentru organism

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Coada calului este o plantă medicinală populară, care are nenumărate proprietăți benefice. Remediile naturale bazate pe coada calului îmbunătățesc bunăstarea în diferite boli și completează rezervele de vitamine și minerale esențiale din corpul uman. În acest articol, vom vorbi mai detaliat despre proprietățile incredibile ale ceaiului de coada calului, pe care nu le-ați ghicit până acum.

Ce este coada calului?

Coada calului datorează numele aspectului său neobișnuit. Puteți găsi această plantă lângă izvoare, lacuri și râuri, deoarece pentru o creștere bună și rapidă coada calului are nevoie de umiditate ridicată.

Această plantă este destul de comună în Europa. Găsirea și colectarea sa este destul de simplă, așa că, dacă doriți să încercați remedii naturale pe baza acestei plante, puteți găsi coada calului proaspătă în sălbăticie.

Tulpina sa este considerată un remediu eficient pentru multe afecțiuni interne. Conține minerale și substanțe nutritive esențiale, inclusiv vitamina C, siliciu, potasiu, magneziu, saponine , taninuri și flavonoide.

Cu toate acestea, principala proprietate a ceaiului de coada calului este efectul său diuretic puternic asupra corpului.

Medicamentele sintetice și diureticele excretă adesea în urină alți nutrienți și minerale. De aceea, vă recomandăm să preferați remedii naturale pe bază de coada calului, deoarece compensează această pierdere prin completarea rezervelor de vitamine esențiale.

Remedii pe bază de coada calului

Am ales principalele proprietăți benefice ale plantei, pe care probabil nu le știați:

Coada calului are proprietăți diuretice puternice, datorită cărora elimină în mod eficient edemul și excesul de lichid din corp. Coada calului are un efect diuretic datorită conținutului său ridicat de potasiu și flavonoide. Acești nutrienți sunt cei care elimină semnele inflamației și disconfortul.

Deoarece coada calului conține un număr mare de flavonoizi, acționează ca un antioxidant natural. Cu ajutorul unor remedii naturale bazate pe coada calului, puteți opri îmbătrânirea prematură a celulelor și preveni deteriorarea organelor interne care apar ca urmare a efectelor nocive ale radicalilor liberi.

Datorită conținutului ridicat de minerale, coada-calului elimină oboseala excesivă și accelerează procesul de recuperare. De aceea, suplimentele bazate pe acesta sunt recomandate sportivilor de a folosi în mod regulat pentru a umple rezervele de energie.

Coada calului vindecă perfect rănile superficiale . Mai mult, cu ajutorul produselor pe baza acestei plante medicinale, puteți accelera procesul de recuperare după fracturi și dureri musculare.

Remediile naturale pe bază de coada calului reduc cantitatea de acid uric din organism și împiedică dezvoltarea gutei.

Coada calului este un instrument excelent pentru prevenirea bolilor sistemului urinar , inclusiv a cistitei și a pietrelor la rinichi.

Pe lângă aceste proprietăți, coada calului are și o serie de avantaje:

Remediile bazate pe această plantă au proprietăți antiseptice puternice.

Coada calului poate fi utilizată pentru a opri diareea, care apare adesea ca urmare a tulburărilor digestive, a gastroenteritei și a altor boli virale.

Coada calului este un remediu natural eficient pentru prevenirea deficitului de fier în organism ( anemie ).

Remediile naturale pe bază de coada calului sunt adesea folosite pentru tratarea diferitelor boli ale cavității bucale, inclusiv gingivita și stomatita aftoasă.

Coada calului are capacitatea de a reduce simptomele neplăcute ale hemoroizilor atât extern, cât și intern. Această plantă va fi foarte benefică pentru femei în timpul menstruației.

Prin utilizarea regulată a remediilor naturale pe bază de coada calului, puteți întări sistemul imunitar și apărarea organismului. Coada calului datorează aceste proprietăți benefice conținutului ridicat de flavonoide.

Coada calului ajuta la tratarea ciupercilor pielii.

Proprietăți utile ale cozii de cal pentru îngrijirea pielii și a părului

Coada calului poate fi utilizată pentru a prepara produse cosmetice incredibil de eficiente atât pentru uz extern, cât și pentru uz intern. Această plantă este adesea folosită de cosmeticieni pentru a prepara remedii naturale care pot îmbunătăți semnificativ aspectul pielii, părului și unghiilor.

Piele: Infuzia de coada calului și extractul acestei plante acționează ca un tonic eficient pentru pielea feței. Aceste produse îmbunătățesc structura pielii și sporesc elasticitatea acesteia, reducând astfel riscul apariției ridurilor premature. În plus, coada calului este un instrument excelent pentru prevenirea vergeturilor .

Păr: Credeți sau nu, dar prin utilizarea regulată a remediilor de coada calului, puteți scăpa de multe probleme, inclusiv căderea severă a părului, albire prematură, vârfurile despicate și mătreața. Dacă doriți să aveți un păr puternic și sănătos , vă recomandăm utilizarea regulată a ceaiurilor și infuziilor naturale pe bază de coada calului.

Unghii: Dacă unghiile sunt foarte fragile și subțiri, produsele pe bază de coada calului vă vor ajuta să le întăriți.

Rețineți că, în ciuda tuturor proprietăților benefice ale acestei plante, nu este bine să se abuzeze de remediile pe baza acesteia. Perioada tratamentului nu trebuie să dureze mai mult de 3-4 săptămâni , între care este mai bine să faceți pauze scurte.

Dacă utilizați coada-calului pentru a trata tulburări interne grave, inclusiv edem și oboseală cronică, vă recomandăm să nu săriți administrarea. Prin întreruperea cursului tratamentului, reduceți semnificativ șansele unei recuperări rapide.

Coada calului și orice alte mijloace bazate pe acesta nu trebuie utilizate în timpul sarcinii sau în caz de gastrită.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!