Beneficiile bananelor sau 22 de motive pentru a le iubi

Beneficiile bananelor sau 22 de motive pentru a le iubi

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Bananele sunt unele dintre cele mai consumate fructe la noi în țară. Cu toate acestea, nu multă lume știe că bananele au o mulțime de beneficii pentru organism.

Iată care sunt beneficiile bananelor:

1. Bananele ajută la combaterea depresiei. Ele conțin mult triptofan, o substanță din care se produce serotonina – hormonul fericirii. Prin urmare, puteți îmbunătăți ușor starea de spirit dacă veți consuma o banană.

2. Bananele sunt singurul fruct care nu dă o reacție alergică nici măcar la bebeluși. Așadar, puteți începe să-i dați banane pisate bebelușului imediat ce începe diversificarea.

3. Întăresc oasele. Bananele rețin calciul în organism, acesta nu este excretat prin urină, dar rămâne în organism și este folosit pentru întărirea oaselor. Acest lucru este deosebit de important pentru iubitorii de cafea, care, dimpotrivă, scurge calciul din organism.

4. Îmbunătățește microflora intestinală. Datorită enzimelor care fac parte din banane, vitaminele care intră în organism odată cu mâncarea sunt absorbite de organism mai repede.

5. Bananele sunt foarte benefice pentru cei care suferă de constipație. Consumul regulat de banane va scăpa organismul de această problemă.

6. Bananele ajută la eliminarea arsurilor la stomac.

7. Previne apariția ulcerului gastric. Când sunt consumate, bananele învăluie pereții stomacului și, astfel, îl protejează de substanțele agresive și acizii din alimente, acest lucru previne ulcerele din stomac și ajută la procesul de vindecare a acestora.

8. Cei care suferă de diaree sunt sfătuiți să consume banane. Acesta este un produs de restaurare foarte bun.

9. Conținutul ridicat de potasiu din pulpa de banană îi salvează pe cei care fac multe exerciții fizice de crampe la mușchii gambei.

10. Consumul de banane reduce semnificativ umflarea celor care suferă de edem.

11. Sunt o sursă de energie. Dacă mănânci banane înainte de antrenament, vei putea să te antrenezi mai eficient – nivelul zahărului din sânge nu va crește foarte repede și vei avea suficientă energie până la sfârșitul antrenamentului.

12. Îmbunătățesc digestia. Pectinele și chelații, care fac parte din banane, elimină bine toxinele și alte substanțe nocive, îmbunătățind astfel digestia.

13. Sunt bune pentru femei în perioada menstruală. Serotonina și alte substanțe benefice care se găsesc în banane ameliorează perfect simptomele premenstruale precum schimbările de dispoziție. Dacă mănânci o banană în timpul menstruației, poți scăpa de proasta dispoziție și de simptomele neplăcute.

14. Conținutul ridicat de fier din pulpa de banană reduce simptomele anemiei. De aceea, banana este un fruct esențial pentru persoanele care suferă de anemie.

15. Potasiul, care este abundent în banane, ajută la îmbunătățirea stării vaselor de sânge, reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral și tratează hipertensiunea arterială.

16. Bananele conțin antioxidanți și aminoacizi care protejează organismul și îmbunătățesc imunitatea.

17. Bananele pot îmbunătăți funcționarea rinichilor. Substanțele utile, oligoelementele și vitaminele îi îmbunătățesc starea, îndepărtează nisipul și pietrele.

18. Bananele sunt un remediu grozav pentru a scăpa de greața de pe drum sau de greață la femeile însărcinate.

19. Reduc mâncărimea de la pișcăturile de insecte. Cojile de banană sunt un remediu foarte bun pentru mușcăturile de insecte – trebuie doar să puneți interiorul unei coji de banană pe pișcătură pentru câteva minute.

20. Scad temperatura. Bananele au capacitatea de a scădea temperatura corpului. Acest lucru va ajuta la scăderea febrei sau căldurii extreme.

21. Atunci când cineva încearcă să renunțe la dependența de țigări, se recomandă consumul de banane. Bananele, având o cantitate mare de vitamine, potasiu și magneziu, ajută la îndepărtarea reziduurilor de nicotină din organism și la adaptarea vieții fără țigări.

22. Conținutul ridicat de potasiu din banane face o persoană receptivă la informații noi, acest lucru este necesar atunci când se pregătește pentru examene.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!