Bărbatul trebuie să-și pună soția pe primul loc – în special mai presus de aceste 6 persoane.

Bărbatul trebuie să-și pună soția pe primul loc – în special mai presus de aceste 6 persoane.

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 November 2023 in De SufletLecții de viațăRelatiiSfaturiViata

Ai decis să te căsătorești cu soția ta pentru că ea este persoana ta iubită. Acest lucru înseamnă că trebuie să o tratezi ca pe persoana ta iubită pentru întreaga voastră viață. Din păcate, în multe căsnicii, persoanele din jur încearcă să controleze și să îndrume unul dintre soți așa cum consideră ei că este mai bine.

Pentru ca o căsnicie să reziste, e nevoie ca ambii soți să decidă pentru ei, chiar dacă decid greșit, cei din jur nu ar trebui să sară în capul lor, acum este timpul lor să învețe, să descopere și să decidă viitorul. Acest lucru este important pentru relații puternice.

În special, să nu uiți să îți pui soția pe primul loc în fața următoarelor 6 persoane:

1. Copii vostri.

Desigur, vor fi nopți când copilul va sta între voi și va plânge, dar în general timpul cu soția trebuie să fie mai important decât timpul petrecut cu copiii. Rolul tău ca tată nu trebuie să reducă rolul tău ca soț. Vor veni momente când copii vor avea nevoie de multe lucruri, dar să nu uiți că și soția are nevoie de haine și alte produse cosmetice.

2. Alte femei.

Este un lucru evident, dar mulți bărbați uită de asta și încep să își compare soția și chiar să o discute cu alte persoane. Și nu este vorba doar de o amantă, ci chiar și despre cea mai bună prietenă. Nicio altă femeie nu trebuie să știe lucruri pe care soția ta nu le știe. Nu uita, înșelarea poate fi și emoțională.

3. Mama ta.

Niciun membru al familiei nu trebuie să stea deasupra soției tale în viața ta. Ca soț, trebuie să fii de partea soției tale, indiferent cine îi stă în cale – chiar dacă este mama ta. Trebuie să fii puternic. Trebuie să înveți să cauți compromisuri. Trebuie să tai ”cordonul ombilical„ și să îți conduci familia după voia ta, nu după cum spune mămica. Dragostea de mamă o va face să încerce să controleze totul, însă trebuie să pui anumite limite în discuții!

4. Prietenii.

Nu trebuie să uiți de prieteni după căsătorie. Dar relația cu soția trebuie să fie mai valoroasă chiar și decât o prietenie de mulți ani. Oricum fiecare prieten pleca pe drumul lui la un moment dat, nu trebuie să îți ignori soția doar pentru că înainte de căsătorie erai obișnui să umbli cu zilele pe la prieteni și să vă distrați. Oferă-i timp soției, nu o face să se simtă mai puțin importantă decât prietenii tăi.

5. Prieteni virtuali.

Gadgeturile ne pot fura timp fără să ne dăm seama uneori. Chiar și când sunteți în aceeași cameră, puteți fi departe, uitându-vă la telefoane și comunicând cu alte persoane, în loc să comunicați între voi. Sau jocurile video cu care poate că erai obișnuit să îți ocupi timpul liber înainte. Acum trebuie să vă sfătuiți și să vă ajutați, dacă ea pune hainele la spălat, voi le duceți la uscat, dacă ea gătește, voi spălați vasele…Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!