Bărbații adevărați își protejează femeile, nu le fac să sufere

Bărbații adevărați își protejează femeile, nu le fac să sufere

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 February 2021 in Lecții de viațăRelatiiSfaturiViata

De unde a venit acest stereotip: „Nu există iubire fără durere”? Dragostea și relațiile necesită muncă și compromis, dar ce legătură are durerea cu ea? Dragostea nu ar trebui să doară – acesta este primul lucru de reținut. Iubirea este amabilă și răbdătoare. Dacă suferi, nu este dragoste.

Nici iubirea și nici alte lucruri nu pot justifica violența. Umilirea. Batjocura față de personalitatea și sufletul tău. Aceasta este cea mai mare tortură la care apelează mulți bărbați.

Ești manipulată? Ești umilită? Și toate acestea sunt condimentate cu cuvintele: “Ei bine, dragă, știi cât de mult te iubesc?” Da, bărbații ideali nu există (la fel ca și femeile), dar acest lucru justifică într-adevăr abuzul și agresiunea?

Un bărbat care își iubește cu adevărat aleasa, nu o va umili niciodată. Dimpotrivă, el o va iubi așa cum este. Cu toate defectele și calitățile ei. El o va sprijini și o va ajuta, o va inspira și o va motiva pentru a deveni mai bună.

Un bărbat adevărat nu își va permite să considere o femeie care a avut încredere în el ca fiind una dintre jucăriile sale. Femeia trebuie să fie iubită în fiecare zi, nu din când în când. Merită sinceritate și deschidere, nu fraze false și promisiuni deșarte.

El îi va fi credincios și devotat. Și ea îi va răspunde cu aceeași dăruire. Pentru că încrederea în dragoste este ca aerul. Fără el, dragostea se sufocă.

Nu vă mulțumiți cu puțin: meritați mai mult.

Un bărbat adevărat își protejează femeia. Este important pentru el să rănească în niciun fel femeia – nici fizic, nici emoțional. Prin urmare, el își urmărește fiecare cuvânt și faptă, pentru a nu răni accidental sau provoca suferință.

Un bărbat adevărat este întotdeauna acolo și întotdeauna de încredere. În momentele de îndoială, el îi va reaminti iubitei sale cât de perfectă și frumoasă este. El este întotdeauna de partea ei. Dacă ea a greșit, acesta o va corecta cu blândețe și delicatețe, și nu va încerca niciodată să țipe, să umilească sau să jignească.

Un bărbat adevărat respectă limitele femeii sale. Știe că ea și trupul ei nu sunt proprietatea lui. Și doar o femeie are dreptul să decidă până unde este permis să ajungă. El respectă alegerea femeii sale. Chiar dacă sunt căsătoriți, acest lucru nu înseamnă automat să fie de acord cu lucruri pe care ea nu le dorește.

Un bărbat adevărat nu va face niciodată o femeie să plângă și, cu atât mai mult, nu își va bate în joc în astfel de momente. Dimpotrivă, vrea să-i păstreze zâmbetul pe buze. Prin urmare, cu fiecare ocazie, el încearcă să facă ceva plăcut pentru ea, un fel de surpriză drăguță ca semn de recunoștință pentru faptul că i-a fost în preajmă.

Ar trebui să fii cu cineva pe care te poți baza, nu cu cineva de care te temi

Un bărbat adevărat este persoana pe care femeia sa se poate baza întotdeauna. Indiferent ce se întâmplă și în ce fel de probleme de viață ar putea intra. Îi poți vorbi despre toate, mărturisi totul, fără să-ți faci griji că va râde sau te va ignora.

Dragostea este o stradă cu două sensuri. O melodie în care două voci se contopesc. Pentru ca relația să fie cu adevărat fericită și de succes, ambii parteneri ar trebui să lucreze la ea.

Dacă vrei ca un bărbat adevărat să rămână lângă tine, trebuie să devii o femeie adevărată pentru el. De asemenea, trebuie să îl iubești și să îl sprijini necondiționat, să îl motivezi și să îl încurajezi.

Adevărata iubire și umilința sunt categorii care se exclud reciproc. Când doi oameni se iubesc, nu se umilesc niciodată. Iar dacă se umilesc, atunci nu există iubire. Și nici nu a fost vreodată.

Prin urmare, înainte de a vă decide să iubiți pe cineva – învățați să vă iubiți și să vă respectați. Când îți cunoști valoarea, și ești mândră de tine, nu îți vei permite niciodată să fii umilită și șantajată emoțional.

Nimeni nu va îndrăzni vreodată să te trateze ca pe gunoi dacă tu te tratezi ca pe o piatră prețioasă. Apropo, ceea ce ești defapt.

Iubește si fii iubit! O meriți.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!