Puterea mintii te poate trata, invata cum sa o folosesti

Puterea mintii te poate trata, invata cum sa o folosesti

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 April 2019 in Spiritualitate

Probabil ai auzit ca mintea are un potential fantastic de care putini dintre noi suntem constienti. Exista dovezi stiintifice care arata ca gandurile, convingerile si sentimentele pot duce la vindecarea organismului. Iata mai multe povestiri care duc la aceeasi concluzie mintea te poate ajuta sa te vindeci.

Speranta” vindeca

Asa cum descrie Dr. Bernie Siegel in cartea sa Iubire, Medicina si Minuni, un tratament de chimioterapie, numit EPOH a fost supus unui studiu privind eficacitatea. Multe dintre centrele care au participat la studiu au raportat rezultatele benefice ale chimioterapiei, dar rezultatele au fost obisnuite, cu nimic iesit din comun.

Totusi unul dintre centrele participante la studiu au raportat rezultate cu mult mai bune decat celelate centre. Ce faceau diferit? Se pare ca doctorul care a raportat rezultate mai bune, a redenumit studiul asupra chimioterapiei. Astfel, in loc sa le spuna pacientilor ca studiul se numeste OPEH, el a rearanjat literele si le-a spus ca numele studiului este HOPE. Simpla asociere a studiului cu aceasta denumire a facut ca rezultatele tratamentului de chimioterapie sa fie cu mult mai bune decat a celorlalte centre participante la studiu.

Operatia falsa vindeca genunchii

Intr-un articol din The New England Journal of Medicine, Dr. Bruce Moseley, un chirurg ortoped de renume pentru interventii chirurgicale asupra pacientilor cu dureri insuportabile la genunchi, a raportat despre un studiu facut de el pentru a dovedi ca o interventie chirurgicala la genunchi facuta de el a fost mai eficace decat altele. Pacientii dintr-un grup al studiului au suferit o interventie chirurgicala a celebrului Dr.

Moseley. Alt grup de pacienti au suferit o interventie chirurgicala falsa, in timpul carei pacientii au fost sedati, au fost facute trei incizii in acelati loc ca si in cazul unei operatii reale, iar pacientilor li s-a aratat o inregistrare video cu operatia asupra altui pacient. Dr. Moseley a stropit chiar cu apa in jur pentru a imita sunetul procedurii de lavaj. Apoi, el a cusut genunchiul inapoi, fara a face de fapt nimic. Cum era de asteptat, o treime dintre pacientii care au suferit o operatie reala au scapat de durerea lor de genunchi.

Dar ceea ce a socat cercetatorii a fost ca cei care au suferit o operatie simulata au avut acelasi rezultat! De fapt, la un moment dat in timpul studiului, cei care au suferit de operatia simulata aveau dureri de genunchi mai mici decat cei care au avut interventii chirurgicale reale, probabil pentru ca nu au suferit trauma interventiei chirurgicale.

Ce cred ca pacientii Dr. Moseley despre rezultatele studiului? Unul dintre pacienti, veteran al celui de-al doilea razboi mondial, care a beneficiat de o interventie chirurgicala la genunchi, placebo, a declarat, „Operatia a fost acum doi ani, iar genunchiul nu m-a deranjat de atunci. Este la fel ca celalalt genunchi”.

Chirurgia falsa vindeca durerea de piept

In trecut, ligatura arterei mamare interne in piept a fost considerat tratamentul standard pentru angina pectorala. Se credea ca, daca se blocheaza fluxul de sange ce trece prin artera mamara interna in piept, se va duce mai mult sange la inima si se vor ameliora simptomele persoanelor care nu beneficiaza de suficient aflux sanguin coronarian. Chirurgii au efectuat aceasta procedura de zeci de ani si aproape toti pacientii au prezentat o ameliorare a simptomelor lor.

Dar au raspuns ei intr-adevar la legarea arterei mamare interne? Sau corpurile lor au fost raspuns la credinta ca o interventie chirurgicala ar fi de ajutor? Pentru a afla raspunsul a fost realizat un studiu comparativ asupra pacientilor cu angina pectorala. Unora dintre pacienti l-i s-a legat artera mamara interna, iar altora li s-a facut doar o incizie pe peretele toracic, dar artera in sine nu a fost legata.

Ce s-a intamplat? La 71% dintre cei supusi interventiei chirurgicale placebo le-a fost mai bine, in timp ce doar 67% dintre cei care au primit interventii chirurgicale reale au avut o stare imbunatatita.

Ce crezi afecteaza speranta ta de viata

Cercetatorii din San Diego au examinat inregistrarile de deces a aproape 30.000 de chinezi-americani si le-au comparat cu cele ale peste 400.000 de oameni albi selectati aleatoriu. Ceea ce au descoperit a fost ca, chinezii-americani mor mai devreme (cu aproximativ 5 ani) decat in mod normal, in cazul in care exista o combinatie intre bolile pe care acestia le au si anul nasterii, care in astrologia si medicina chineza sunt considerate nefaste.

Cercetatorii au descoperit ca, cu cat mai puternic chinezii-americani sunt atasati la traditiile traditionale chineze, cu atat mai devreme au murit. Cand au examinat datele, au ajuns la concluzia ca reducerea sperantei de viata nu a putut fi explicata prin factori genetici, stilul de viata sau comportamentul pacientului, abilitatea medicului sau orice alte variabile.

De ce chinezii-americani mor mai tineri? Cercetatorii au ajuns la concluzia ca acestia mor mai tineri, nu pentru ca au gene chineze, ci pentru ca au convingeri chineze. Chinezii cred ca vor muri mai tineri, deoarece stelele hotarasc aceasta. Si credinta lor negativa se manifesta printr-o viata mai scurta.

Generozitatea este un medicament puternic

Dupa 9 interventii chirurgicale pe inima, medicii lui Andy Mackie i-au dat 15 medicamente, dar efectele secundare l-au facut sa se simta ingrozitor de rau. Deci, el a decis sa se opreasca in a mai lua medicamente si sa-si petreaca zilele ramase simtindu-se cat de bine va putea. Doctorii lui au declarat ca va muri intr-un an, asa ca Andy a decis sa faca ceva ce el si-a dorit dintotdeauna sa faca.

El a decis sa foloseasca banii pe care i-ar fi cheltuit pe medicamente ca sa cumpere 300 de armonici pentru copii si sa plateaca lectii pentru acestia. Si atunci cand el nu a murit in luna urmatoare, a mai cumparat cateva sute. 13 ani mai tarziu si cu 20.000 de armonici cumparate, Andy Mackie in cele din urma, a murit.

Mintea afecteaza cresterea parului

30% dintre pacientii care au crezut ca au facut chimioterapie, dar de fapt nu au facut tratament cu chimioterapie, ci cu solutie salina, au ramas fara par. Iar persoanelor care sufereau de calvitie, in cadrul studiului Rogaine, si care in timpul studiului li se administrau doar pastile cu zahar, le-a crescut parul. Intelegeti cit de puternica este mintea?

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!