Atenție la primele „semnale” ale picioarelor pentru a le păstra sănătoase

Atenție la primele „semnale” ale picioarelor pentru a le păstra sănătoase

Publicat de Tudor Mihalache pe 27 July 2022 in SanatateSfaturi

Durerea lombară care iradiază către unul sau ambele picioare, în special de-a lungul suprafeței posterioare a piciorului, uneori ajungând chiar la degetele de la picioare, poate fi cauzată de sciatică. În spatele acestui cuvânt complex se află iritarea rădăcinilor structurilor nervoase la nivelul regiunii lombare.

4. Crampele, slăbiciunea, amorțeala picioarelor pot fi provocate și de un dezechilibru de potasiu, sodiu și calciu în organism.

O astfel de stare poate apărea din cauza efortului intens și a aportului insuficient de apă.

5. Durerea, rigiditatea articulațiilor, limitarea mișcării, pocnitul la mișcare, modificarea mersului sunt caracteristice artritei și artrozei.

Disconfortul poate apărea la nivelul gleznei, genunchiului sau șoldului și se manifestă prin mișcare. În repaus, durerea dispare. Dacă durerea începe să apară chiar și în absența mișcărilor , este bine să verificați prezența sinovitei. Aceasta reprezintă o inflamație a membranei articulare prin acumularea de lichid în punga articulară.

6. Durere la picior, mai ales spre sfârșitul zilei – un însoțitor frecvent al picioarelor plate.

Pentru a determina prezența picioarelor plate, este suficient să călcați pe o foaie de hârtie albă uscată cu piciorul ud. Dacă aveți picioarele plate, piciorul va fi imprimat complet.

Pentru dureri de picioare, spate, inflamații la articulații, medicul vă poate prescrie analgezice și antiinflamatoare nesteroidiene.

Acest articol are scop informativ și vă recomandă să consultați mai întâi un specialist.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache