Atenție la primele „semnale” ale picioarelor pentru a le păstra sănătoase

Atenție la primele „semnale” ale picioarelor pentru a le păstra sănătoase

Publicat de Tudor Mihalache pe 27 July 2022 in SanatateSfaturi

Senzațiile neplăcute la nivelul picioarelor pot afecta grav calitatea vieții. Disconfortul și durerea poate ascunde și alte probleme, nu doar consecințele rănilor, entorselor, ci și problemele altor organe care suferă. Unde, ce și cum să tratați – vă puteți da seama analizând cu atenție simptomele.

Iată care sunt principalele semne și simptome:

1. Membrele inferioare sunt reci și palide, amorțeală și / sau slăbiciune în ele, precum și durerea pulsantă care apare la mers poate fi un vestitor al bolii arteriale periferice.

Această boală se caracterizează printr-o îngustare anormală a arterelor, care duce la încetinirea fluxului sanguin prin ele. Arterele sunt cel mai des afectate la fumători, precum și la pacienții cu diabet. Există așa-numitul sindrom al piciorului diabetic. Persoanele care se lasă de fumat uneori reușește să scape complet de boala arterelor periferice. Însă dacă boala este ignorată pentru o lungă perioadă de timp, poate fi necesară o intervenție chirurgicală.

2. Greutate la picioare sub genunchi după-amiaza, vene mărite, translucide prin piele, arsuri și pulsații de-a lungul venelor, crampele pot indica vene varicoase .

Senzațiile neplăcute se intensifică dacă stai în picioare sau mergi mult timp, când sarcina asupra venelor extremităților inferioare este crescută. Pentru a reduce disconfortul, este recomandat să purtați lenjerie de compresie, să faceți masaj, kinetoterapie și sport. Dacă nu luați măsuri din timp, mai târziu poate fi necesară o intervenție chirurgicală urgentă.

Durerea, umflarea, înroșirea extremităților, senzația că acestea au devenit fierbinți la atingere apare în cazul trombozei venoase profunde. Cheagurile de sânge se formează cel mai adesea în partea inferioară a picioarelor și coapse. Uneori procesul de formare a acestora are loc asimptomatic.

Pentru a trata această patologie, sunt prescrise medicamentele care ajută la prevenirea formării și pentru a opri creșterea cheagurilor de sânge, precum și pentru a distruge cheaguri existente.

3. Furnicături la nivelul picioarelor, senzația de ace, amorțeală și slăbiciune sunt caracteristice neuropatiei periferice .

Atunci când se instalează această afecțiune, se observă deteriorarea fibrelor nervoase, motiv pentru care transmiterea impulsurilor către creier este întreruptă. Cel mai adesea, neuropatia periferică se dezvoltă la persoanele cu diabet.

Durerea la nivelul genunchiului, piciorului inferior sau coapsei, în absența unor răniri sau suprasolicitări ale acestora , poate indica prezența sciaticii . Tratamentul depinde de cauza care a provocat boala. Cel mai adesea, tratamentul are ca scop oprirea durerii și eliminarea inflamației. Însă dacă prin tratament nu apare niciun rezultat, este necesară intervenția chirurgicală.

În cazul durerilor de genunchi fără modificări vizibile ale articulației, pot exista presări ale nervilor la nivelul celei de-a doua sau a treia vertebre lombare .

Durerea insuportabilă, apăsătoare sau ușoară și pulsantă în picioare indică un nerv presat în partea inferioară a coloanei vertebrale.

Durerea la picior, fără leziuni vizibile în această zonă, poate fi asociată cu presiunea nervului la nivelul celei de-a cincea vertebră lombară și a primei vertebre sacrale.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache